Njemački mediji: Kancelarka Merkel, vakcinišite se

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Njemački mediji pozivaju političare da se vakcinišu protiv virusa korona, jer je među Nijemcima vidljiva uzdržanost.

Tako je dnevnik “Bild” pozvao kancelarku Angelu Merkel da se vakciniše i time bude uzor drugima, podstičući vakcinaciju, pošto prije svega vlada nepovjerenje u vakcine AstraZeneke.

List ukazuje da je svega 11 odsto isporučenih doza vakcina AstraZeneke do sada iskorišćeno.

U pokrajini Baden Virtenberg je 309 od 100.800 dobijenih doza dato građanima, a u Brandenburgu nije iskorišćena nijedna.

“Ono što nedostaje, jeste povjerenje. Potrebni su uzori za vakcinaciju, prije svega kancelarka Merkel”, podvlači “Bild”.

List podsjeća da je Merkelova najavila da će se vakcinisati kada bude došla na red, a da je iz njenog kabineta ukazano da i dalje ne odstupa od te izjave.

Zamjenik šefa poslaničkog kluba Slobodarske partije Njemačke (FDP) Mihael Tojrer ističe da bi bio sigurno pozitivan signal ako bi se Merkel i predsjednik Njemačke Frank Valter Štajnmajer javno vakcinisali.

“Bild” podsjeća da su se američki predsjednik Džozef Bajden i premijer Izraela Benjamin Netanjahu vakcinisali pred kamerama i da te zemlje imaju daleko veću stopu vakcinisanosti od Njemačke.

Dok se političari uzdržavaju od vakcinisanja, Vlada Njemačke je od 27. decembra uložila 25 miliona evra u kampanju za vakcinaciju.

 

Share.

Leave A Reply