OBAVJEŠTENJE ZA MEDIJE I JAVNOST ❗️

Pinterest LinkedIn Tumblr +

OBAVJEŠTENJE ZA MEDIJE I JAVNOST ❗️

Sutra, u 9h, Muriz Memić će VSTV-u i Istražnoj komisiji Parlamentarne Skupštine BiH o stanju u pravosuđu, predati peticiju za ostavku svih članova VSTV-a.

To je svakako bilo planirano obzirom na to da mi tražimo ostavku svih članova VSTV-a zbog njihove podrške, a u najmanju ruku šutnje spram nečasnih dijela Milana Tegeltije, ali i jer su ti isti članovi na mjesto glavne kantonalne tužiteljice postavili Sabinu Sarajliju.

Sabina Sarajlija je samo nastavila stopama Dalide Burzić koja je, podsjećamo bila glavna i odgovorna kantonalna tužiteljica u slučaju Dženan Memić.

Burzić, ne samo da je omogućila lažnu i dva puta već oborenu optužnicu za saobraćajnu nesreću u jasnom slučaju ubistva, već je i u razgovoru sa Murizom Memićem i njegovim advokatom Ifetom Feragetom jasno rekla da je Dženan ubijen i da ona zna kako se ubistvo desilo i ko ga je počinio.

Pa, ako neko smatra da ni to nije dovoljno, upravo smo obaviješteni o tome da VSTV planira imenovati Seada Kreštalicu za zamjenika glavne kantonalne tužiteljice Sabine Sarajlije.

Naime, tužioca protiv kojeg smo podnijeli krivičnu prijavu još 2018. godine zbog zataškavanja ubistva Dženana Memića, Sarajlija potražuje kao svog zamjenika.

Zakon o VSTV-u je dobar zakon.

On pruža vrlo dobar okvir za djelovanje, ako je to djelovanje ispravno i zakonski. Ono što nije dobro su članovi VSTV-a koji su se oglušili na kriminal i korupciju u vlastitim redovima i redovima onih koje bi trebalo da nadgledaju i koriguju po potrebi.

I Dalida Burzić je nagrađena od tog istog Vijeća. Imenovana je za sutkinju Suda BiH, a disciplinski postupak protiv nje vođen, završen je u korist Burzičke.

Pitamo se, da li će u ovoj državi ikada biti ikome dosta?⁉️

Dosta novca, dosta moći, dosta fotelje⁉️

Dosta korupcije, dosta kriminala, dosta trpnje svega navedenog⁉️

Da li će ikada u ovoj državi korumpirani tužilac ili tužiteljica biti za to kažnjeni, a ne nagrađeni unapređenjem⁉️

Mi znamo da su rijetki oni na čiju podršku se možemo uvijek osloniti i njima zahvaljujemo na tome, ali isto tako vidimo, da ako ne učinimo sve sami i s konstantnim pritiskom, niko drugi to za nas neće učiniti.

Ipak, ovu peticiju i zahtjev ćemo predati i OSCE-u, OHR-u, te Damiru Arnautu na ruke, kao predsjedavajućem privremene Istražne komisije Parlamenta BiH o stanju u pravosuđu.

PRAVDA ❗️

Share.

Leave A Reply