OBJAVLJENA IMENA MINISTARA U NOVOJ VLADI SRBIJE

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Premijerka Srbije Ana Brnabić nakon sjednice SNS-a saopćila je imena kandidata za ministre u novoj Vladi.

Kako je rekla za ministra vanjskih poslova predložen je Nikola Selaković, za ministra privrede Branislav Nedimović, dok je Tomislav Momirović kandidat za ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ministarstvo odbrane trebalo bi da pripadne Nebojši Stefanoviću, a na čelu Ministarstva kulture i informisanja trebalo bi da bude Maja Gojković.

Vanja Udovičić predložen je za ministra omladine i sporta, a Milan Krkobabić za ministra za brigu o selu.

Predsjednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić takođe se obratio nakon sjednice.

Želim da vas obavijestim da smo nekoliko važnih stvari razmotrili danas i dogovorili bar što se odgovornosti SNS-a tiče. Dogovorili smo članove republičke Vlade, pokrajinske Vlade – rekao je Vučić na početku obraćanja.

On je rekao da će krajem marta biti održana sjednica SNS-a na kojoj će biti postavljeni “novi temelji” partijskog programa, kao i temeljna rekonstrukcija u kadrovskom smislu.

Vučić je na početku obraćanja govorio o razvoju situacijue sa koronavirusom u Srbiji, prenose Agencije.

Za mene je bilo najvažnije da se ispune zadaci Vlade, da možemo da izmjerimo rezultate Vlade 2021. godine, da vidimo šta je ko uradio, a ako budemo dobro radili da možemo da unesemo energiju u novu Vladu 2022. godine – rekao je Vučić.

Samo dvije odluke nisu donesene, čekamo još odluke SPS-a za jedan resor i ministarstvo bez portfolia. Tu je bilo nekih neslaganja unutar SNS-a oko potencijalnog imena ministra bez portfolia. Razmatra se o još jednom mjestu ministra bez portfolia. Slušali smo narod, primjedbe ljudi, da pokušamo da riješimo ta pitanja, o porodici, selu, ali i o stanju ljudskih prava –  naveo je predsjednik SNS.

 

Share.

Leave A Reply