Od danas u funkciji Zenička obilaznica, cijena novom dionicom za putničke aute 1 KM

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Novoizgrađena dionica ceste na Koridoru 5C Zenica sjever – Zenica jug od 15 sati je u funkciji i za građane koji će za novih 11 kilometara autoputa plaćati putarinu od 1 KM do 4,5 KM, ovisno o kategoriji vozila.
Dugoočekivana Zenička obilaznica, odnosno, dionica Koridora 5C Zenica sjever – Zenica jug nakon zvaničnog završetka radova 25. novembra i formiranja cijena putarine danas je i zvanično od 15 sati puštena u upotrebu, tako da će cijena korištenja autoputa od naplatne rampe Sarajevo sjever do naplatne rampe Zenica sjever sada iznositi od 7 do 28 KM, ovisno o kategoriji vozila, a cijene su dostupne i na službenoj stranici JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine.

Zenička obilaznica završava na naplatnim kućicama Zenica sjever, koje se nalaze u neposrednoj blizini magistralnog puta M-17 koji vozačima omogućava vožnju prema jugu (Zenica, Lašva, Kakanj..) te prema sjeveru (Nemila, Žepče, Maglaj, Doboj).

Dionica je sastavljena od 52 posto trase te 48 posto objekata kao što su tuneli i vijadukti, a komplikovana struktura terena koja je određena daleke 2009. godine uzrokovala je brojne probleme zbog čega je izgradnja ove dionice s objektima trajala ovoliko dugo, a vrijednost dionice iznosi oko 225 miliona eura.

Share.

Leave A Reply