ODAKLE POTJEČE SIMBOL ” TRI PRSTA ” KOJE DIŽU SRPSKI TROPRSTAŠI ?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

U prošloj agresiji na BiH i zadnjih godina su uobičajeni srpski pozdravi sa tri visoko podignuta i raširena prsta (palac, kažiprst i srednji prst) desne ruke.

Ako upitate bilo kojeg srbina od kada se ovaj pozdrav koristi među srbima, najčešći odgovor će biti: “oduvijek”.

Međutim, istina je malo drugačija. Niti na jednom dokumentu koji potječe iz perioda prije Drugog svjetskog rata ne postoji ni slovo zapisa o upotrebi simbola “ tri prsta ”.

Kad se prelistaju dokumenta iz Drugog svjetskog rata za očekivati je da će se ovakav pozdrav vidjeti na slikama pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta čiji ga danas “nasljednici” najviše koriste.
Međutim, na nečije razočarenje, ne postoji niti jedna slika koja prikazuje srbe sa tri podignuta i raširena prsta u periodu Drugog svjetskog rata.

Ali zato, na nečije veliko iznenađenje, postoje brojne slike koje prikazuju hrvatske ustaše kako pred rimokatoličkim svećenikom polažu zakletvu “poglavniku” sa tri raširena prsta desne ruke.

Međutim, ni ustaše nisu bili suviše originalni,.. ovaj simbol su preuzeli od Njemačkih SS jedinica.
ORIGINAL simbol sa tri prsta potječe od SS – NJEMAČKIH NACISTA.

  • Kopirajući SS-ovce, osim ustaša, preuzeli su i ostali fašisti i nacisti širom Europe.
    Tako su ga i srbi preuzeli od fašista i pod tim simbolom su počinili GENOCID nad Bošnjacima. Tri prsta ali usko spojena sa palcem dole je bio simbol zakletve 3. rajhu, to nema veze sa srpskih
    ¨¨ ¨¨ ¨¨ ¨¨ ¨¨ ¨¨ ¨¨ ¨¨ ¨¨ ¨¨ ¨¨ ¨¨ ¨¨ ¨¨
    Bošnjaci moraju znati,..da dokle god vide srbe da dižu tri prsta,..to je podsjetnik Bošnjacima na prošli GENOCID i UPOZORENJE za sva vremena.
    ¨¨ ¨¨ ¨¨ ¨¨ ¨¨ ¨¨ ¨¨ ¨¨ ¨¨ ¨¨ ¨¨ ¨¨ ¨¨ ¨¨
  • Nermin Jašarević
Share.

Leave A Reply