Oglasio se Tegeltija: Patriotska obaveza prema Dodiku i RS-u

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nakon što je danas objavljeno da će pravni savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika postati bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milan Tegeltija, uslijedilo je i njegov komentar.

Tegeltija se oglasio na omiljenom mjestu – svom Twitter kanalu gdje posljednje sedmice vrijeme krati kroz “društveno političke analize”.

“Biće mi čast, zadovoljstvo kao i profesionalna i patriotska obaveza, da od ponedjeljka, sve svoje znanje i iskustvo, u svojstvu savjetnika, stavim na rapolaganje srpskom članu i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, a time i Republici Srpskoj”, napisoa je on.

Nakon odlaska s rukovodeće funkcije krovne pravosudne institucije u BiH Tegeltija se prebacio na društvene mreže, a iznošenjem svojih stavova mnoge je naveo da pomisle da mu je budući angažman neka od ambasadorskih pozicija.

Ipak, nova pozicija je mnogo političnija što posve ogoljava svu priču o njegoj pravosudnoj nezavinosti i apolitičnosti te vjerovatno predstavlja i ozbiljan udarac našem cijelom pravosudnom sistemu.

Share.

Leave A Reply