OGLASIO SE VERLAB OKO RESPIRATORA: “GRAĐANI MORAJU ZNATI DA IH VARATE!”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Umjesto što se bavite lažnim optužbama, izmišljanjima, napadima i traženju krivca u nama, sad vas mi kao Verlab pitamo sljedeća pitanja na koja javnost ima pravo da zna:

  1. Kako je neko ko nije registrovan kao veletrgovac medicinskih sredstava uvezao medicinsko sredstvo, jer i privremena dozvola zahtjeva dokumentaciju… – Kršenje zakona!
  2. Kako taj isti uvoznik nije izvršio i instalaciju aparata, a bio je dužan u skladu sa Zakonom? Zašto su se odvajale dodatne pare za ovo? – Kršenje zakona!
  3. Zašto je kupac (FUZC) raspisivao tender 2 puta za instalaciju, puštanje u rad i obuku korisnika za ove iste uređaje i niko ovlašten se nije prijavio. Zatim je FUCZ dodijelila posao instalacije, puštanja u rad i obuku korisnika firmi mimo tendera, a trebalo je raspisati treći poziv? – Kršenje zakona.
  4. Zašto je posao dodijeljen firmi iz Srbije koja nije imala ovlaštenje, kao niti jedna slična firma u BiH. Zašto se bez ovlaštenja posao nije dodijelio nekoj firmi iz BiH, koja se isto bavi sličnim poslovima? – Kršenje zakona.
  5. Zašto su prvi put instalaciju radili ljudi bez ovlaštenja, certifikata i obuke? Treba znati da ni dan danas oni nisu mogli proći obuku, jer nisu mogli otići do Kine na obuku. – Kršenje zakona.
  6. Zašto želite da i mi kršimo pravila i protokole definisane Pravilnicima za verifikaciju respiratora izdanim od strane Instituta za mjeriteljstvo BiH, te donesemo pogrešne zaključke? Zašto želite da i mi kršimo zakone, ako to već radite i vi?
  7. Da li ste svjesni da pogrešno instalirani I loše podešeni respiratori su opasni po život pacijenata!! Šta bi bilo da to nismo prethodno spriječili?
  8. Zašto isti ovi uređaji ni dan danas nisu upisani u Registar medicinskih sredstava Agencije za lijekove I medicinska sredstva BiH? – Kršenje zakona.
  9. Pošto se gospodin Medak javlja u medije sam od sebe, a klijentima ne odgovaraju po 5 godina, neka objasni zašto ni dan danas jedino u BiH nema akreditovane laboratorije za RT PCR testiranje na COVID-19! Zbog toga niti jedna laboratorija u BiH nema priznate rezultate van BiH. Zašto ne poduzima ništa u ovim teškim momentima? Neka Medak objasni zašto za 5 godina nije uspio da uspostavi šemu akreditacije za medicinsku opremu sa funkcijom mjerenja. Poređenja radi, Srbija je to završila za 6 mjeseci. I da više ne nabrajamo sramotu i nesposobnost.

Gospodo imate dosta otvorenih pitanja (kršenja zakona na različitim nivoima vlasti) koja morate riješiti prije nego što uopće dođete do zakonske verifikacije i Verlaba, prenosi “PRESS“.

Share.

Leave A Reply