Ogrešević pokušava osvojiti Sanski Most

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Asda. Cazinska stranka koju potresaju kriminalne afere i hapšenja. Stranka koja je svoja mjesta u biračkim odborima u Srebrenici ustupila SNSD-a Milorada Dodika.

Uspjeli su pod kontrolu staviti skoro sve općine na Unsko-sanskom kantonu osim dvije. Bužim i Sanski Most. I upravo u te dvije općine pojavljuje se cazinski gradonačelnik uz pratnju premijera USK-a Mustafe Ružnića. Jer smetaju im Mersudin Nanić i Faris Hasanbegović. Načelnici Bužima i Sanskog Mosta.  Jer ova dva načelnika neće s njima u kriminalne talove.

Zato je Ogrešević pritekao u pomoć kandidatu NB Nijazu Kadiriću.

A Nijaz ko Nijaz. Ne buni se. Naučio slušati. Naučio ne boriti se za Sanski Most. S njim u društvu jevi nadobudni SDP kadar Almin Hopovac. Almin koji gleda da zbrine svoj fitnes klub i pokoju trebu. Takvi ljudi trebaju Ogreševiću i Asda. Da mirno gledaju kako im Cazinjani otimaju resurss. A oni gledaju i ćute. Jer draga je stolica.

Naravno tu je i karikatura od ministra MUP-a Nermin Kljajić. Da pripomogne. Nažalost jedino što Kljaja može svojom pojavom nasmijati Sanjane.

Ne treba spominjati da smo i prošlih lokalnih izbora gledali sličan scenarij. Doduše većina glumaca se promijenila sem Nijaza Kadirića.  On je konstanta. I prošlih općinskih izbora pokušali su obmanuti narod. Na njihovu žalost, njihova glavna marioneta Husein ef. Kovačević završio je posramljen. Jer nisu Sanjani ni slijepi ni gluhi a najmanje glupi!

Share.

Leave A Reply