OKLEN IM PARE

Pinterest LinkedIn Tumblr +


PPnovno se oglasila naša neponovljiva operna diva Margit Tomik Levy. Ovaj put njena tema su izbori. Njen status prenosimo u cijelosti i bez izmjena:

Stranke naše drage, klero-nacisticke, se vec pripremaju za izbore koji bi se trebali održati 2.X. godine Gospodnje, ove. E, hoce li ih biti uopšte, to Bog dragi zna. No ako budu, oni ce biti spremni k`o zapeta puška. Vec se magaze pune uljem, šecerom, kahvom, safunima, brašnom a u bankama se usitnjava lova i u kase slaže na kamare po 50 i 20 KM. Ako je pasivno selo, njima po 20 KM + paket (ulje, brašno, 10 dkg kafe i jedna naljepnica stranke za frižider) ako imaju struju i jedan traktor u selu – 50 KM + paket de luxe (ulje, brašno, šecer, 20 dkg kahve, stranacka olovka i safun, molicu lepo). U drugim, malo bolje zaštekanim logama se sortiraju sakrivene puške, pištolji, bombe, municija. Pravi se inventura i dogovara cena za koju ce je prodavati glupanima da ih brane ako dođe do fesata.
Emisari se ekipiraju, ko ce oružje prodavati a ko ce birace kupovati. Akcija se pomno priprema, operativne pripreme za krađu glasova su u toku. Hoda se po bolnicama da vide ko ce prisloniti kašiku do izbora, u maticnim uredima se uzimaju JMBG, umrlih biraca, pripremaju se korumpirani glasacki odbori, lažne stranke i nezavisni posmatraci (pomagaci).
Mene, kao ekonomistu zanimaju troškovi pa sam se prihvatila digitrona. Ako uzmemo prosecne cene namirnica, uobicajene sume za navlacenje biraca, troškove raspodele i pretpostavljene kolicine robe i novca koje ce revnosni stranacki aktivisti ukrasti, za 100000 glasova im treba oko 10 miliona KM. Niti stranke oru, niti kopaju, odakle im te pare? Od vas, jadni ne bili. Sve što imaju ukrali su od vas. Od neusklađivanja penzija, od višestrukog oporezivanja, od mahinacija donacijama, od tajnih kredita kojim vas zadužuju, od pljacki javnih preduzeca… Sve što na njima vidite je vaše. Sav taj luksuz u kome žive je od vaših para. Oni svoje pare ne troše ni za smrtovnice. Da dobro ste culi, smrtovnice. Svaki dan u novinama ima smrtovnica od Vlade, Predsedništva, Ministarstava, rodbini nekog njihovog uposlenika. Prije rata bi kolege skupile pare i dale smrtovnicu u Oslobođenju. Danas fukare to rade na trošak… vaš. Sahranjuju svoje punice na naš racun, idu sa familijom na hadž za naše pare, posecuju familiju na putni nalog, zimuju i letuje na isti nacin… ma bednici, mizerije koje vi birate za 50 KM.
Je li vam poznato da je Dodikov buđet u Predsedništvu 10 miliona KM. 10 miliona taj genocidaš dobija od vas da rasturi BiH. Ni 1 fening taj idiot nije zaradio radeci za državu. Platili ste genocidašu i harmonikaša i rakiju u Predsedništvu da nas sve ponizi. Za te pare se moglo napraviti deset srednjih preduzeca i zaposliti 500 ljudi. Šta mislite koliko je para ukrao Čović u desetogodišnjoj blokadi države i Mostara? Šta mislite koliko je hajrovao samo od kladionica i zašto smo jedina država na svetu u kojoj kladionice ne placaju porez državi? Šta mislite gde je Bakir zaštekao svoje milione? Zna li ko je li se iko ofajdio od onog zlata iz Turske?.. Koliko li cete tek platiti onj kupleraj iz Neuma? Ceo hotel zakupiti za protivzakonit šenluk fašistickih manijaka bi trebala biti inicijalna kapisla da puknete i sve ih pobijete. Ali nije bila, Desetak patriote je odnelo transparente dole. Sumnjam da su kriminalci, US pokvareni mediokritet Palmer i ona EU fištrija i pogledali kroz prozor. Vi se još uvek nadate nekakvom selametu od njih ili pakujete kofere. Nije nikome rešenje pobeci u Nemacku. Otici na nekoliko godina da se zaradi za porodicu, to je u redu. Zbrisati zauvek je sramota. Ostaviti decu bez postojbine, ostaviti sve što su vaši preci stvorili, ostaviti i njihove grobove da zarastu u korov je greh. Smrtni greh…Mucnite malo glavom, pobogu.
Da vam protumacim sliku – ja glavom i bradom, nana Margit.

Share.

Leave A Reply