OPTUŽEN DA JE UBIO SUPRUGU NA NASIPU, DOK JE U BLIZINI BILA NJIHOVA MALOLJETNA KĆERKA: DANAS NASTAVAK SUĐENJA ZORANU MARJANOVIĆU

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Suđenje Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo supruge Jelene aprila 2016. godine u Borči, treba da bude nastavljeno danas pred Višim sudom u Beogradu saslušanjem vještaka za zemljište.

Oni će se izjašnjavati o tragovima, odnosno vrsti zemlje koja je pronađena na tijelu žrtve, s obzirom na to da je njeno tijelo pronađeno u kanalu na nasipu u Borči, piše Telegraf.

Marjanović je na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno iznio svoju odbranu, negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pjevanjem narodne muzike.

Optužen je za krivično djelo teško ubistvo, za koje je zaprijećena kazna zatvora do 40 godina i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mjesta zločina bila i njihova maloljetna kćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je prošle godine sud vratio puno starateljstvo nad djetetom, koje mu je oduzeto poslije smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 mjeseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva.

I prije toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza, piše srpskainfo.

Prije hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.

 

Share.

Leave A Reply