OSA se oglasila povodom audio snimka Mehmedagića i Tadić: Neosnovani napad na našu agenciju, pozivamo nadležne da utvrde koje snimao razgovor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

OSA BiH i njen generalni direktor nisu učestvovali u ovom očiglednom nezakonitom djelu, navode iz OSA-e

Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA) oglasila se saopćenjem povodom današnjih objava u pojedinim medijima, u kojima je navadeno da je direktor OSA-e, Osman Mehmedagić, snimao razgovor sa glavnom tužiteljicom Tužilaštva BiH, Gordanom Tadić i njenom kolegicom.

Na audio snimku koji traje 40-ak minuta može se čuti kako Mehmedagić razgovara sa tužiteljicom Tadić o predmetu “Diploma”.

Kako navode iz OSA-e, oni nisu snimali taj razgovor, a evidentno je da je to neko učinio protuzakonito.

Kao i mnogo puta do sada, kada je riječ o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji, radi se o neosnovanom napadu na OSA-u BiH i njenog generalnog direktora Osmana Mehmedagića, saopćeno je iz OSA-e.

Oni su pozvali sve relevantne institucije da utvrde koje snimao zvanični sastanak u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, odnosno razgovor između osoba koje imaju pristup tajnim podacima.

– Vještačenjem snimka vrlo jednostavno se može utvrditi ko je osoba koja je nezakonito snimala sastanak koji je održan u zvaničnim prostorijama Tužilaštva BiH. OSA BiH i njen direktor Osman Mehmedagić nikada nisu zloupotrijebili resurse agencije za bilo koju ličnu svrhu, što će se dokazati i u ovom slučaju pokušaja diskreditacije jedne od najvažnijih državnih institucija, navode iz OSA-e.

Na kraju svog obraćanja, iz OSA-e su još jednom naglasili da nisu učestvovali u ovom nezakonitom djelu.

– Još jednom ističemo, OSA BiH i njen generalni direktor nisu učestvovali u ovom očiglednom nezakonitom djelu, zaključeno je u njihovom saopćenju.

Share.

Leave A Reply