Osmica danas pred Sudom BiH: I pored izrečenih mjera zabrana u proteklom periodu putovao, komunicirao i boravio na odmoru u inostranstvu s osobom koja je navedena kao svjedok u predmetu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Sudu BiH danas će biti održano ročište direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije Osmanu Mehmedagiću, po zahtjevu Tužilaštva BiH za opoziv mjera zabrane i određivanje mjere pritvora u Sudu BiH.

Mehmedagić je osumnjičen u predmetu koji Tužilaštvo BiH vodi o njegovoj diplomi s Američkog univerziteta u BiH, ali i protiv vlasnika tog univerziteta u BiH Denisa Prcića i još dvije osobe u vezi nezakonitog izdavanja diplome tog univerziteta Mehmedagiću.

Tužilaštvo je saopćilo da je u okviru rada na predmetu došlo do dokaza da je “Mehmedagić u proteklom periodu putovao, komunicirao i boravio na odmoru u inostranstvu s osobom koja je navedena kao svjedok u predmetu, a kojoj se nije smio pribižavati na udaljenost manju od 50 metara u skladu sa izrečenim mjerama zabrane”.

Tužilaštvo BiH sumnjiči Mehmedagića za krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, krivotvorenja isprave i pranja novca.

 

Share.

Leave A Reply