OŠTRA PORUKA VOJINA MIJATOVIĆA BANJALUČANIMA I SARAJEVSKOJ SEĆIJI!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović još jednom se oglasio na društvenim mrežama i uputio oštre kritike onima u Banjoj Luci, ali i u Sarajevu.

Poručio je da ga oduševljavaju natpisi i poruke iz Banja Luke da se prodao “turcima”, ali i iz Sarajeva, da je protiv “Trojke”.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

Oduševljavaju me natpisi i poruke sa jedne strane banjalučke sećije kako sam se prodao ‘turcina’, i sarajevske sećije kako sam protiv trojke jer valjda bez trojke nema Bosne i Hercegovine.

Fascinantno je kako i jedna i druga sećija godinama samo priča i priča, a niko prstom ne želi da makne iz svojih udobnih pozicija koje su definisane samo kritikom, neradom i ne činjenjem.

Poruka banjalučkoj sećiji, ‘turci’ žive u Turskoj, a svi građani BiH su moji sugrađani i sa njima živim i planiram živjeti i praviti normalnu zemlju.

Poruka sarajevakoj sećiji, Bosna i Hercegovina nije samo od Marijin dvora do Čaršije i od ‘šestorke’ do ‘trojke’, lijepo je laprdati iz udobnih i dobro plaćenih pozicija kako na budžetu tako i na projektima stranaca, ali praviti zemlju sa svim njenim ljudima zahtijeva rad i samo rad.

A jedna poruka svim filozofima od Banja Luke do Sarajeva, ovo sve radim jer znam da nama u BiH treba ljubavi i razumijevanja, jer nam treba normalan život, a ne ludilo koje kreirati i svi vi svojim ego frustracijama. Mrziti i osuditi je lako to zna svako, ali razumjeti, pričati, voljeti, raditi je odlika normalnih ljudi.

I da zaključimo zelena kravata nije ekskluziva samo SDA jer vas ona uvijek posebno frustrira, čisto da znate Patrijarh Srpski se potpisuje zelenom tintom, valjda tom vašom logikom i on sarađuje sa SDA.

Ja ću i dalje raditi svaki dan dok ovo ne postane zemlja rada i normalnih odnosa, a vi nastavite živjeti u svojim ego vilajerima, jer postoji život i ljudi i mimo stranaka i partija, mimo vaših torova i ograda.

Dok svi vi ukupno ne napravite godišnje kilometara kao ja sam, teško da mogu uvažiti vašu kritiku i vaš stav, do tada da ste mi svi živi i zdravi sutra je novi dan ja nastavljam raditi, a vi uz kafu na svojim sećijama nastavite onu staru kako niko i ništa ne valja sem vi i vaš nerad.

Živjela Bosna i Hercegovina od Jadrana do Save , od Drine do Une, a ne samo od banjalučke do sarajevake sećije.

hayat.ba

Share.

Leave A Reply