Ovako je Srpska pravoslavna crkva pripremala srpske zločince: Krštenje armenskih vojnika pred borbu /VIDEO/

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Krštenje Armenskih vojnika snimila je televizijska ekipa TV Shoghakat.

Armenska vojska prekršila je primirje već u prvim minutama koje na snagu stupilo jutros u osam sati po lokalnom vremenu u Nagorno-Karabahu i drugim dijelovima pograničnog pojasa Azerbejdžana.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopćilo je kako su armenske snage granatirale položaje azerbejdžanske vojske i naseljena mjesta duž azerbejdžanske granice.

Vlasti SAD-a sinoć su saopćile da su Azerbejdžan i Armenija dogovorili uspostavu humanitarnog primirja koje je na snagu stupilo jutros.

Svega pet minuta od stupanja primirja na snagu, armenske snage su iz Berda, Chembereka i Vardenisa izvele napade na azerbejdžanske provincije Tovuz, Gedebey i Daskesen.

Prvi na meti napada našao se lokalitet azerbejdžanske vojske u gradu Terteru. Armenija je i proteklih dana u više navrata kršila humanitarno primirje koje je dogovarano zarad razmjene zarobljenika i tijela poginulih.

Armenske snage su 27. septembra započele nove napade na naselja i vojne položaje Azerbejdžana, a azerbejdžanska vojska je odgovorila operacijom s ciljem oslobađanja okupiranih regija.

Od 1991. godine armenska vojska ilegalno okupira Nagorno-Karabah, međunarodno priznati teritorij Azerbejdžana.

Četiri rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a i dvije rezolucije Generalne skupštine UN-a, kao i mnoge međunarodne organizacije, zahtijevaju povlačenje okupatorskih armenskih snaga iz Nagorno-Karabaha i još sedam okupiranih azerbejdžanskih regija.

Video možete pogledati ovdje:

https://mobile.facebook.com/story.php?story_fbid=2793577370923232&id=100008129885172&_rdr

Share.

Leave A Reply