Pandurević: Pozivam parlamentarke da reaguju, Košarac je i mene udario

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac našao se u centru skandala nakon što je njegova supruga na Facebooku iznijela njihove bračne probleme. Tim povodom oglasila se i Aleksandra Pandurević koja je Sanji Košarac pružila podršku i zatražila reakciju.

Sanja Košarac je, između ostalog, napisala da ministar ima mladu ljubavnicu, te da su ona i njena djeca zbog toga prošli i još uvijek prolaze kroz razne probleme i prijetnje.

Iznošenje detalja iz privatnog života porodice Košarac naišlo je na različite reakcije, od onih koju su naveli da se ovakve stvari ne trebaju iznositi javno, do onih koji su oštro osudili Stašu Košarca i pružili podršku njegovog supruzi. Među ovim drugim je Aleksandra Pandurević, članica Glavnog odbora Srpska demokratska stranka (SDS).

“Tuđi privatni životi me ne zanimaju, pa ni Košarca. No, na nasilje nad ženom i djecom ne smijemo biti slijepi. Vjerujem Sanji jer je i mene udario. Drage dame u PS BiH, ako na ovo ne reagujete, bez obzira na partije i interese, vratite mandate jer ste nedostojne naziva ‘žena'”, poručila je Pandurević na Twitteru.

Objava Aleksandre Pandurević na Twitteru

Objava Aleksandre Pandurević na Twitteru

Kada je riječ o tvrdnji da je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i nju udario, Pandurević nam je kazala da se to desilo u Parlamentu BiH.

“To je bilo kad su se usvajale akcize. Košarac je iza vrata sale virio hoce li glasanje. Sreli smo se upravo na vratima i on je mene ramenom udario u rame iz sve snage. Ja sam mu odgovorila verbalno. Mladen Bosić je nakon toga tražio snimak kamera i rekli su da ćemo ih dobiti ujutro. Kada je Bosić ujutro otišao, rekli su da jedino ta kamera nije radila u Parlamentu. Direktor Službe za zajedničke poslove tada je bio kadar SNSD.a” ispričala nam je Pandurević.

Ministar Košarac se nije oglasio nakon objave njegove supruge.

Share.

Leave A Reply