Pašić i krediti u ‘švicarcima’: Zašto Četvorka gura prst u oko građanima?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Ne vjerujemo u sudove koji su stali u zaštitu jedne banke. U Hrvatskoj imate osam banaka, pa nisu mogli ništa pravno da učine protiv države Hrvatske”, stala bi u jednu rečenicu borba bh.

građana koji su imali kredite u švicarskim francima i kojima su životi skoro pa uništeni.

U Bosni i Hercegovini su se naveliko dijelili krediti povezani sa švicarskim frankom. Doduše, takvih kredita je manje nego što ih ima u Hrvatskoj – ali i naša država učinila je manje da spasi građane iz nevolje.

Lobiji su bili prejaki, a znate li ko ih je predvodio. Sanela Pašić. Direktorica Addiko banke koju NIP i Četvroka žele na mjestu premijera.

Razumijemo potrebu da na čelu Vlade KS bude žena, ali nikako ne razumijemo guranje prsta u oko narodu koji je na posljednjim izborima dao legitimitet Četvorci i pokazao volju za promjenama.

Trebamo li podsjetiti da Prijedlog zakona o konverziji kredita s vałutnom klauzulom u švicarskim francima u konvertibilne marke u procedure je duge četiri godine. Prejaki lobi Addiko banke, EBRD-a i MMF-a građane je osudio da vraćaju ono što nisu uzeli, a zastupnici su ostali nemoćni. Upozorenje iz MMF-a je stizalo konstantno, u kojem su se oštro usprotovili ovom zakonu.

Treba li nam premijerka koja je radila za strance, a ne za svoje građane. Jasno nam je da menadžeri rade u interesu firme, ali je neshvatljivo da Četvorka baš takvog nekog želi na čelu Vlade.

Četvorka bi morala biti svjesna da nakon rušenja SDA nemaju pravo na puno grešaka. Jer, sve nade građana Kantona Sarajevo, koji su preživjeli trodecenijski mrak sada su uprte u četiri stranke i njihove lidere.

Ima u ovom Kantonu i sposobnih i uspješnih žena, pa im ne treba činjenica da na silu idu s jednim imenom.

Narod je tražio promjene, ali NA BOLJE!

 

Share.

Leave A Reply