Patrijarh Porfirije stigao u Istočno Sarajevo

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Patrijarh srpski Porfirije stigao je u pratnji mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma u Istočno Sarajevo gdje su ga dočekali gradonačelnik Ljubiša Ćosić i načelnici šest gradskih opština.

Patrijarha i mitropolita dočekali su načelnici Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić, Pala Boško Jugović, Trnova Dragomir Gagović, Istočne Ilidže Marinko Božović, Istočnog Starog Grada Bojo Gašanović i Sokoca Milovan Bjelica, kao i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske sa ovog područja.

Sastanak patrijarha i domaćina je počeo, a najavljeno da će Ćosić i načelnici razgovarati sa srpskim patrijarhom o završetku izgradnje sabornog hrama na Palama, početku izgradnje sabornog hrama u Istočnom Novom Sarajevu, te o brojnim temama koje bi trebalo da opredijele razvoj Istočnog Sarajeva.

Nakon sastanka predviđene su izjave za medije, a potom je planirano da patrijarh sa mitropolitom prošeta do Trga Srbije i obrati se građanima Istočnog Sarajeva.

Patrijarh srpski Porfirije jutros je služio svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu.

Patrijarh boravi u dvodnevnoj posjeti Mitropoliji povodom 50 godina monaške i 30 godina episkopske službe NJegovog visokopreosveštenstva mitropolita Hrizostoma.

(Ajdin Balićevac)
source.ba
Share.

Leave A Reply