Patriote pljačkaju, a narod gladuje

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Količina patriotizma u Republici Srpskoj koju svakodnevno zagovaraju političari direktno je proporcionalna razmjerama korupcije koju isti čine, nesmilosrdno pljačkajući novac od građana.

Autor: Nikola Morača

Dok se svakodnevno čuju priče o tome kako će Republika Srpska jednoga dana biti nezavisna, istovremeno su građani svjedoci sve većeg broja koruptivnih krivičnih djela u kojima nestaju stotine milione maraka.

Republika Srpska, ali i građani u cijeloj BiH nemaju neprijatelja van svojih granica, već ih uništavaju oni domaći kvislinzi.

Korupcija je toliko ukorijenjena da su i portiri u državnim institucijama našiljili rogove i uzimaju svoj dio.

Umjesto da penzije budu dostojne za miran i bezbrižan kraj života, penzioneri žive na rubu egzistencije. Nažalost, nisu jedini.

Povremeno se dogodi i neko hapšenje koje otkrije razmjere korupcije i uvezanost političkih podanika sa kriminalcima, ali tada se brže bolje sve pokušava spinovati kako su akcije ustvari rezultat političkog pritiska na pojedince.

Te spinove naravno šalju vladari života i smrti u Republici Srpskoj.

Dok patriote grade luksuzna zdanja i dvorove, obični građani u Srpskoj tonu u sve veće siromaštvo.

U tom siromaštvu, kada su primanja nedovoljna za osnovne životne namirnice, nacionalizam je podmukao način da se zavara glad.

Samo laiku i onome ko je zatrovan nacionalizmom još uvijek nije jasno da u Srpskoj godinama caruje beskrupulozno pljačkanje građana i otimanje njihovih života i imovine.

Umjesto da ustanu i izbore se za svoja prava, građani su počeli napadati jedni druge, svoje komšije, dojučerašnje prijatelje.

Pljačka iznutra, nešto je što već deceniju urušava Republiku Srpsku, a korupcija je pošast koja je uspjela otjerati i unesrećiti više građana nego rat.

Stotine hiljada građana iz Republike Srpske su sa svojim porodicama pobjegli u druge zemlje ne želeći da strijepe da li će im djeca sutra morati biti članovi neke političke partije kako bi ostvarila svoje snove u zemlji u kojoj su rođeni.

Lopovi u odijelima uspjeli su uništiti svaku nadu građanima da bi u ovoj zemlji moglo biti bolje, prodajući istovremeno priču da bez njih nema ni Republike Srpske.

Nikome ne treba država koja sa jedne strane nacionalizmom ubija građane i truje njihovo mentalno zdravlje, dok ih istovremeno pljačka i na različite načine otima i posljednju marku iz njihovih džepova.

srpskainfo.com

Share.

Leave A Reply