“Pazi šta pričaš svuda su četnici”: Upućene prijetnje Džemu Halilagiću!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednik Odbora za zaštitu ljudskih prava i humanitarnu djelatnost Priboj i novinar i publicista Džemail Halilagić dobio je odgovor iz ambasade Njemačke nakon što je poslao upit u vezi prijetnji koje je prije nekoliko dana dobio sa jednog Facebook profila iz njemačkog Minhena, prenosi portal SNews.

“Upućivanje prijernji i putem interneta jeste krivično djelo. Prema tome, imate pravo da pokrenete krivični postupak. Ukoliko želite da se provjeri profil, odnosno, ukolilo želite da se pokrene policijska istraga protiv lica koje je uputilo prijetnje na Facebooku, preporučujemo da se obratite istražnim organima. To možete učiniti pod dolje navedenim linkom”, navodi se u odgovoru sekretara njemačke ambasade u Beogradu, a koji je Halilagić takođe objavio na svom Facebook profilu.

On je 11. decembra objavio i da mu je sa Facebook profila “Boris Stojanović” upućena prijetnja.

Kako je navedeno u uslikanom ekranu Halilagiću je uz uvrede i psovke sa tog profila poručeno i “Pazi šta pričaš svuda su četnici”.

“Džemo ako ti se ne sviđa u Srbiji ili srpskoj CG (Crnoj Gori) samo možeš prnje uzeti i put za Tursku”, napisano je sa tog profila.

Halilagić autor je knjige “Sandžak bez Bošnjaka – velikosrpski zločinački plan” i dijelove ove knjige svakodnevno objavljuje na društvenim mrežama, te je često izložen prijetnjama preko interneta.

“Četnici već Crnu Goru smatraju srpskom državnom, a Bošnjacima već trasiraju put za Tursku. Četnička svijest. Mene tjera iz Srbije, a on pobjegao iz Srbije. Četnici još misle da prijetnjom nekoga mogu zaplašiti. Prošlo je njihovo vrijeme zauvijek. Ostala je samo ikonografija folklor i plašenje mečke praznim rešetom.”, odgovorio je Halilagić na upućene prijetnje.

Share.

Leave A Reply