Pijan i bez vozačke pokosio pješakinju pa pobjegao

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pješakinja inicijala H. K. (62) iz Breze teško je povrijeđena nakon što je na nju u Kantonu Sarajevu “naletio” pijani vozač. Sve se desilo u Ilijašu, jučer oko 17.30 sati.

Vozač, osim što je bio pijan, nema položen vozački ispit, a nakon saobraćajne nezgode je pobjegao i nije pružio pomoć starici koju je udario.

Sarajevska policija je osumnjičenog uhapsila tokom noći, sa utorka na srijedu, tačnije u 1.30 sati.

“Dana 16. februara u 17.30 sati u naselju Ljubinići, općina Ilijaš, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka H. K., rođena 1959.godine u Brezi, gdje je i nastanjena, od strane putničkog motornog vozila marke VW Polo, bez registarskih oznaka, kojim je pod dejstvom alkohola i bez položenog vozačkog ispita upravljalo lice A. M., rođen 1966.godine u Zvorniku, nastanjen u Ilijašu, nakon čega se vozilom udaljio sa lica mjesta ne ukazavši pomoć povrijeđenoj osobi”, saopćili su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi pješakinja je zadobila teške tjelesne povrede. Pomoć joj je ukazana na KCUS-u, a nakon toga je upućena na kućno liječenje.

U noći sa utorka na srijedu, u 1.30 sati, A. M. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio nekoliko krivičnih djela, i to teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi, ugrožavanje javnog saobraćaja.

Uhapšeni je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Share.

Leave A Reply