Pismo ADMINISTRATORA Dnevne doze diktatora vlasnici Agapea

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Gorice ime ti i dolikuje ovome nakaradnom pismu a drskom odgovoru. Vidi se da si sila ili da glumis silu kako tvoj tata.

Umislili ste da ste bogovi iz Bakinaca?

Niko ne likuje, a moras da nevedeš zašto bih. Tvom tati želim brz oporavak i jos brže hapšenje i da odgovara za sva zla koja je nanjeo sopstvenom narodu koji živi na ivici gladi. Za razliku od tebe i tvojih koji jedete suši i tartufe u Agapeu, od tvog brata koji se hrani kod Nusreta u Dubaiju, ja od rodjenja se patim a tvojih sam godina. Nisam radio nigdje do nedavno.

Mozes li zamisliti Gorice kako je ziviti od materniskog koji je 70tak maraka za dvoje djece, ja i zena bez posla bili. Probaj jedan mjesec sama stavit u dzep 70 pa mi se javi kako je?

U ratu sam odrastao sam sa majkom jer je tata bio na Treskavici. Stvarao je moj ćale ovu državu dok je tvoj igrao basket u Srbiji.

Moj tata nije krao ikone niti je kupovao ukradene. Ikonu imamo i ona je sa Kosova i Metohije odakle su moji. Ja svojih 9 koljena unazad znam. A ti? Jel ja nisam patriota kao ti i tvoji jer nemam para kao Vi. Odakle su tvoji, čujem da su Hrvati iz Studenih Vrila kraj Tomislav grada. A da ti je baka il prabaka crnogorka.

Moj tata i majka ne rade jos od zavrsetka rata. A ni ja. Zamisli kako je gledati “drzavu” u kojoj jedan kabadahija i Diktator ima sve, a oni koji su stvarali Republiku Srpsku nemaju ništa.

Ali ne treba nama ništa nelegalno, ali ako sam završio drzavni fakultet na Palama, valjda je Gorice logično da mi ta država da posao skladno struci. Nista ne tržim nelegalno ili na štelu kako je tvoj tata napravio sistem. Pošto nemam crvenu partijsku knjižicu teško Gorice živim. Muke su to. Preživljavam od mjeseca do mjesec. Od plate do plate a zaradim je ne u svojoj struci za šta su me moji krvlju školovali. Zaradim je tamo tamo gdje vi kažete da se “osjecamo ugroženo”. A to je federalno Sarjevo. Eto njima valjam i to mi je jedina egzistencija i uopšte se ne osjećam ugroženo. Ako nisi znala, Kanton Sarajevo ima više zaposlenih nego Republika Srpska. Ne razumijte Vi to jer imate sve i ne zanima vas. Vas zanima samo novac kako reče jedan gledalac u tv emisiji na šta mu tvoj tata Predsjenik odgovori: Mrš ne seri. Tako da i od tebe ne očekujem drugačiji odgovor.

Još nesto, dok ti je tatu sam u sobi na UKC uz najvece obezbjedjenje, i još ga liječe doktori iz Srbije, za mog tatu nema testova, kažu ima blage simptome, testiraće ga tek ako se pogorša. Rekli mu da se privatno testira vjerovatno u vasim apotekama!? Od penzije koja mu je 300 maraka već smo 200 dali za tablete i vitamine, ostlo mu još 100, pa da te pitam ima li gdje test za te pare?

Izvor: Dnevna doza diktatora

Share.

Leave A Reply