Policija traži ubicu iz Tutina: Murat ubio Maju, pa je bacio u rijeku Ibar?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pripadnici Policijske uprave u Novom Pazaru intenzivno tragaju za Muratom P. (55) iz Tutina, koji se sumnjiči da je ubio Kraljevčanku Maju O. (35), čije je beživotno tijelo pronađeno u rijeci Ibar, nedaleko od Ribarića i jezera Gazivode.

Beživotno tijelo žene, zakačeno za jednu granu iznad vode, primijetio je ribolovac u mjestu Bektov vir i odmah je obavijestio policiju, prenose beogradski mediji.

U početku se nije znalo da je riječ o zločinu, već su policajci i vatrogasci najprije posumnjali da se radi o samoubistvu ili slučajnom utapanju.

Kada je tijelo žene izvučeno iz vode, na njemu su bile vidljive sitnije povrede, a potom i rana u predjelu sljepoočnice, zbog čega je odmah naložena obdukcija.

Za sada je nepoznanica i kada se ubistvo dogodilo, odnosno da li je to bilo u srijedu, u noći između srijede u četvrtka ili u četvrtak u prepodnevnim satima.

Upućeni u istragu ovog zločina kažu da je slučaj veoma komplikovan, da svjedoka nema, da je tijelo nađeno na nepristupačnom dijelu kanjona do koga se sa magistralnog puta Novi Pazar – Mehov krš stiže strmim zemljani putem dugim nekoliko stotina metara.

Prema nezvaničnim informacijama, policija i dežurni tužilac Edis Arifović su tokom višesatnog uviđaja pronašli niz dokaza, dijelova odjeće koja je proslijeđena na DNK analizu.

Pronađen je i automobil osumnjičenog, koji je poslat na vještačenje, jer još nije poznato da li je ubijena na obali rijeke ili na nekom drugom mjestu, pa je tijelo vozilom dovezeno do Ibra.

Uprkos svim naporima policije M. P. do jučer popodne nije bio pronađen, zbog čega se ne isključuje mogućnost da je pobjegao na Kosovo i Metohiju, s obzirom da se administrativni prijelaz Brnjak nalazi 15-ak kilometara od Ribarića, ili u Crnu Goru koja je još bliže.

Osumnjičeni je, kako se saznaje, razveden. Povremeno je radio u inostranstvu, a ima dosije zbog napada na policajca.i

Share.

Leave A Reply