PONOVO TUGA I BOL U HITNOJ POMOĆI SARAJEVO

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Iako je ograničenost ovog života neizbježni dio ljudskog koda, odlasci dragih i bliskih ljudi uvijek nas duboko dirnu.

Doc.dr Slatina Enes koji je bolovao od koronavirusa izgubio je bitku protiv ove opake bolesti, uposlenici iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo danas se opraštaju od svog kolege i prijatelja.

Ista tuga i bol ponovo su ispunili  naša srca i našu ustanovu. Naš dragi Doc.dr Slatina Enes više nije sa nama. Izgubio je bitku sa ovom podlom bolešću a mi smo izgubili prvog doktora medicinskih nauka, kolegu, prijatelja, insana….. našeg “doktorinja”, kako smo ga od milja zvali- saopćeno je iz JU Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Kako navode u svojoj oproštajnoj objavi, ono što je dijelio i ostavio kao doktor i čovjek veliko je bogatstvo za uposlenike.

Nisi više sa nama ali naslijedje koje si nam ostavio u pisanoj riječi, usmenim i praktičnim predavanjima, u mislima koje si rado dijelio sa nama  kao doktor i čovjek, veliko je bogatstvo vrijedno neprekidnog vraćanja i razumjevanja.Oni koji su te poznavali svjedočit će i dalje o dobroti tvoga srca, o tvojim djelima, o tvojima riječima,  a tvoji učenici nastavit će koračati tvojim stopama.  Neka je Božiji rahmet tvojoj plenenitoj duši – stoji u oproštajnoj objavi kolektiva JU ZHMP KS.

 

Share.

Leave A Reply