Popovi iz SPC nisu htjeli obaviti vjerski obred ubijenom Davidu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Emotivan status objavila je Suzana Radanović, majka ubijenog Davida Dragičevića koji prenosimo u cijelosti:

Razmisljala sam da li ovo da napisem ili ne..
Koga da stedim?
Kad smo dogovarali sahranu moga, naseg Davida pitali smo popa da dodje. Odbio je. Trazili smo veze da bi dosao..nije htio. Moj David se u to vrijeme vodio kao samoubica. Pored toga nije krsten. Moram priznati nismo bili neki vjernici. Ostavili smo djeci da sama odluce oko vjere, krstenja i Boga. David je prihvatio Boga sam.
Uglavnom, popovi iz SPC nisu NIKAD odrzali opelo za moga Davida.
Poslije pronalaska Davidovog tijela ja sam morala da znam gdje mi je dijete. U tim momentima sam vjerovala u Boga. Kao i svi kad im je tesko. Odveli su me u manastir Gomionica na razgovor sa Ocem. Divan covjek. Rekao mi je da je moje dijete sa Bogom bez obzira sto nije krsten. Sa takvim ubjedjenjem mi je rekao da smrt nije kraj da, imam osjecaj, mi je pomogao da se nosim sa svim sto me je cekalo.

Cilj moga pisanja veceras je :
sutra u 13h prvi put pop izlazi na Davidov grob, na njegov 24 rodjendan. Pop je katolicki. Nista nije pitao ni kako je umro, ni da li je krsten… Dolazi kao covjek da uradi ono sto ni jedan iz SPC nije htio ili nije smio.
Ti ljudi (SPC popovi)koji su uzeli za svoj zivotni cilj da nas “obicne” spoje sa Bogom imaju toliko grijehova na svojim ledjima da im dusa na pravo mjesto nece. Za njih su vrata raja zatvorena. Sirotinja kopa po kontejnerima, djeca se lijece sms porukama, a oni u voznom parku imaju milione. Kuce su im dvorci u pozlati i on meni da prica o vjeri.
Mom djetetu nisu dosli na sahranu ali kriminalcima sjede na procelju stola za slavu. Fuj fuj!!!!!!!

Share.

Leave A Reply