Poštene policajce uništavaju u Krajini

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nepravda naša nasušna. Toliko je peisutna da nam je skoro pa postala potreba! Nepravda vlada svijetom, kako onda neće Bosnom i Hercegovinom. Ta nepravda je posebno izražena u Krajini. Doskora smo privođeni, saslušavani,maltretirani, prijećeno nam je! Svim Krajišnicima. Ipak najgore su prošli policajci koji su digli svoj glas protiv nepravde.

Krajina je odavno postala dolina suza, patnje,bola. Ali i dolina kojom kroče borci za istinu, pravdu. Borci koji su nepokolebljivi i spremni da život daju za majku domovinu.

Serijal blogova pod nazivom “Krajiška dolina suza ” predstavlja napor da se rasvijetli agonija Krajine u koju sh je doveli MUP-a, Tužilaštvo i sudovi. Upravo oni koji bi trebali da omoguće pravo na pravdu i pravednost svakom građaninu.

Nažalost oni su prodali prvo sebe pa onda i nas radi svojih sitnih interesa. A sve je na ovom svijetu prolazno, bezvrijedno.  Puno su naša braća i saborci a i mi sami krvi prolili za slobodu i mir u ovoj našoj Krajini i BIH zlom i nepravdom napaćenima.  Izdaja bi bila odustati. Izdaja neoprostiva.

Teško je u svemu ovom ne sjetiti se rahmetli Zire. Zire koga je i mlado i staro, i malo i veliko, sve što živi u Krajini voljelo. Zire koji nikad nikog nije susreo bez osmjeha na licu. Uvijek spreman pomoći. A osmijeh je bio maska. Puno je bola i tuge bilo u Zirinom srcu. I previše, trpljenja, borbe. Nije to njegovo srce moglo izdržati.

Njegov najbolji prijatelj Jusuf Tutić Puška bori se za život. Nepravda ga na koljena bacila. Oporavit će se Jusuf ako Bog da. Proći će i nepravda uz Allahovu pomoć. Ali istina se mora znati. O istini se mora pričati. Da se ne zaboravi, ne ponovi…

 

 

Share.

Leave A Reply