Pozivam vas da oduzmete političku moć Miloradu Dodiku prije nego što ostvari svoj suludi lični poduhvat narušavanja mira, sigurnosti i stabilnosti u Bosni i regionu!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

OTVORENI POZIV VISOKOM PREDSTAVNIKU KRISTIJANU ŠMITU

Poštovani gospodine Šmit,

Pozivam vas u ime mog naroda, koji je u strahu od najava novog srpskog genocida da zaustavite opasno divljanje Milorada Dodika.

Pozivam vas da oduzmete političku moć Miloradu Dodiku prije nego što ostvari svoj suludi lični poduhvat narušavanja mira, sigurnosti i stabilnosti u Bosni i regionu!

Pozivam vas, gospodine Šmit, da mom narodu javno i otvorono kažete da li ste sposobni da koristite ovlasti visokog predstavnika, koji ima mandat da zaustavi svaki pokušaj narušavanja mira i stabilnosti u našoj zemlji nakon genocida i Daytonskog mitovnog sporazuma.

Ako jeste, onda djelujte dok nije prekasno!

Ako niste sposobni, kažite nam da se sami snalazimo jer moj narod ne može podnijeti još jedan genocid, ne može podnijeti silovanje žena, ne može podnijeti nove koncetracione logore.

Ovo što je Milorad Dodik danas pjevao uz harmoniku u Predsjedištvu bosanske države nije pjesma za veselje već je to treba, kojom se najavljuje progon i pogrom mog naroda zato što je musliman!

Milorad Dodik vrijedja moj narod na osnovu vjere, pozivajući tako ekstremne četnike u srpskom narodu na nasilje protiv muslimana.

Zbog toga, gospodine Šmit, pozivam vas da smijeniti Milorada Dodika ne samo u ime žrtava genocida, već I u ime demokratske Njemačke, u ime europske časti, u ime savjesti čovječanstva.

Milorad Dodik je prešao sve granice normalnog ponašanja!

S uvjerenjem da imate hrabrosti da zaustavite Dodika od daljneg divljanja na štetu i srpskog naroda, primite izraze mojeg osobnog poštovanja!

Mustafa Cetić, Ph.D.
Reisu-l-ulema (1993-2012)

Share.

2 komentara

  1. Fajnego masz bloga i ciekawe na nim treści czy na serwerze wszystko sie zmieści ? pięknie frazujesz słowa zmuszasz przy tym do myślenia tym komentarzem życzę powodzenia 🙂

Leave A Reply