“Predstavnički dom postao TURISTIČKA ATRAKCIJA, čim turisti kao što je SCHMIDT mogu govoriti tamo”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pozivam sve turiste koji dođu u BiH da upute poziv za obraćanje u Predstavničkom domu jer to nije institucija, već turistička atrakcija.

Poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić prokomentarisala je sutrašnje obraćanje visokog predstavnika Christiana Schmidta u parlamentu BiH istakavši kako je to obično ismijavanje jednog konstitutivnog naroda.

– Kojim papirom, kojim sertifikatom, kodom Christian Schmidt dokazuje da je on visoki predstavnik? Gdje je potvrda Savjeta bezbjednosti? Obraćanje nekog turiste Predstavničkom domu čisto je omalovažavanje zajedničkih institucija i ismijavanje jednog od konstitutivnih naroda, rekla je Vulić.

Vulić navodi kako je BiH postala zemlja beznađa čim “bilo kakav turista” može govoriti u Predstavničkom domu.

Pozivam sve turiste koji dođu u BiH da upute poziv za obraćanje u Predstavničkom domu jer to nije institucija, već turistička atrakcija, ocijenila je Vulić.

Ona je rekla da Schmidt nije čak ni pročitao da je Parlamentarna skupština BiH ustanovljena Ustavom BiH i da se sastoji od dva doma – Predstavničkog i Doma naroda, te da se sve zakonodavne odluke donose usvajanjem u oba ova doma.

– Kad već oslovljavate Predstavnički dom kao “vrhovno parlamentarno tijelo”, što je netačno, vaše pismo je trebalo proslijediti u sektor za odnose s javnošću koji realizuje posjete gostiju i pojašnjava ulogu i nadležnost Parlamentarne skupštine uz napomene da se posjete organizuju uz najavu putem obrasca na veb-stranici, navela je ona.

Iz parlamenta BiH najavljeno je da je Schmidtovo obraćanje poslanicima Predstavničkog doma predviđeno za sutra u 12.00 sati, prenosi Srna

Share.

Leave A Reply