Preminula 105-godišnja Aziza Karić, jedna od najstarijih stanovnica Starog Grada

Pinterest LinkedIn Tumblr +

U 105. godini života prije dva dana je preminula Aziza Karić sa Sedrenika, jedna od najstarijih stanovnica Starog Grada, Sarajeva, ali i čitave BiH.

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić je u ime Općine i općinske administracije porodici uputio telegram saučešća. Inače, Općina Stari Grad kontinuirano se brine o svojim nastarijim građanima, a izuzetak nikad nije bila ni rahmetli Aziza Karić.

Nanu Azizu Karić načelnik Hadžibajrić je redovno posjećivao početkom maja mjeseca kada se tradicionalno obilježavaju Dani Općine Stari Grad.

Početkom aprila, u jeku kolektivne karantine i strogih mjera protiv širenja koronavirusa, općinski načelnik mr Ibrahim Hažibajrić posjetio je Azizu i uručio prigodne poklone i pomoć. I pored očigledne slabosti, problema sa sluhom, nana Aziza je svaku posjetu iz Općine dočekala sa osmijehom i vedrog duha. U prethodnim razgovorima sa nanom Azizom i njenom ćerkom Dinom Duvnjak saznali samo da je nana doselila na Sedrenik davne 1987. godine.

Porijeklom je bila iz okoline Rogatice, gdje je živjela do svoje dvadesete godine, nakon čega se, udala, doselila u Sarajevo i živjela u braku 68 godina. Neka je rahmet duši Azizi Karić.

Share.

Leave A Reply