Preminuo Edin Šaranović, bivši nogometaš FK Sarajevo

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nekadašnji nogometaš Sarajeva i reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Šaranović preminuo je u 45. godini nakon što je nekoliko dana bio u vještačkoj komi poslije moždanog udara.

Tužnu vijest potvrdio je doskorašnji nogometaš Sarajeva Haris Handžić koji se tužnim saopštenjem putem Instagrama oprostio od Šaranovića.

“Zauvijek ću te pamtiti i voljeti, brate moj. Da ti dragi Allah podari lijepi džennet. Šta god da napišem, bit će malo za tebe, moj jaro. Uvijek si bio borac i takvog ću te pamtiti zauvijek”, poručio je Handžić.

Šaranović je prije nekoliko dana doživio težak srčani udar i nalazio se u vještačkoj komi. Preminuo je u Minhenu.

Šaranović je karijeru počeo u TOŠK-u iz Tešnja odakle je 1999. godine prešao u Sarajevo. Prvi inostrani angažman ostvario je 2002. godine kada je potpisao za poljski Pogon Szczecin. Nakon toga prešao je u Rusiju u redove Sokol Saratova. Zatim nosio je dresove hrvatskih klubova Kamen Ingrada i Slaven Belupa, a uslijedio je povratak u Sarajevo 2006. godine.

Vratio se u Hrvatsku i nastupao je za Međimurje, Primorje i Zadar. Poslije je nastupao za Olimpik i Slobodu. Ima dva nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

U dresu Fudbalskog kluba Sarajevo, u kojem je ostavio najveći trag, Edin Šaranović je odigrao 152 utakmice i postigao 40 golova. S Bordo timom osvojio je dvije šampionske titule i Kup BiH.

 

Share.

Leave A Reply