Preminuo Vinko Radovanović, bivši ambasador BiH i gradonačelnik Istočnog Sarajeva

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Danas je u 65. godini preminuo član Glavnog odbora PDP-a Vinko Radovanović. Preminuo je u Bolnici “Srbija”, gdje je liječen od COVID-19.Radovanović je jedan od osnivača Partije demokratskog progresa i nekadašnji potpredsjednik partije.

Vinko Radovanović je rođen 1957. godine u Sarajevu, gdje je završio gimnaziju i Medicinski fakultet, a specijalizirao je u oblasti hirurgije.

Tokom svoje političke karijere obavljao je niz odgovornih dužnosti. U više mandata bio je odbornik PDP-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža. Radovanović je bio zastupnik PDP-a u petom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske i delegat u Domu naroda u Parlamentu BiH. Od 2009 do 2013. godine obavljao je funkciju gradonačelnika Istočnog Sarajeva. Radovanović je nakon toga bio ambasador BiH u Crnoj Gori.

Bio je oženjen, otac jednog djeteta i djed jedne unuke.

– Partija demokratskog progresa izgubila je značajnog člana, na čiju mudrost, smirenost i iskustvo smo uvijek mogli računati, ali smo prije svega izgubili dobrog čovjeka i odličnog prijatelja. Čast je bilo poznavati dr Radovanovića, raditi s njim, nazivati ga prijateljem i kolegom. Ostajemo zahvalni za doprinos radu Partije demokratskog progresa i razvoju zajednice u cjelini.

Komemoracija dr Vinku Radovanoviću bit će održana sutra u 11 sati u Administrativnom centru Istočno Sarajevo, a sahrana u 14 sati na porodičnom groblju Vojkovići-Grlica – saopćeno je iz PDP-a.

Share.

Leave A Reply