“Pristao bih čak i da žrtvuju bebu, a sačuvaju nju” Neutješni muž trudnice koja je preminula od korone

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Izgubio sam suprugu i nerođeno dijete. Ostadoh sam sa dvije kćerkice, jedna ima pet i po, a druga sedam godina, kaže suprug preminule trudnice Milijane Radovanović (31) iz Vlasotinca Darko Radovanović (36).

Pakao je počeo 31. jula, kad je supruga dobila temperaturu 37,5. Bila je subota, a već u ponedeljak je počela da kašlje. Posumnjao sam na kovid jer je i moj otac imao iste simptome ranije, pa je potom završio s teškom kliničkom slikom. U ponedjeljak sam odveo suprugu da se testira, vjerovatno smo zakasnili. Nije bila vakcinisana. Plašili smo se da se vakciniše dok je u drugom stanju, ali u kući smo svi vakcinisani. Ja sam i preležao virus i primio obje doze – ispriča je Darko za Kurir drhtavim glasom i dodao da su je testirali u bolnici u Leskovcu i da su joj stigli pozitivni nalazi na koronu.

Prema njegovim riječima, ljekari su im rekli da ona mora da bude hospitalizovana u kovid bolnicu u Kruševcu jer je trudna i tog 2. avgusta spakovao joj je stvari za bolnicu, prenosi Blic.

– Nekoliko sati smo čekali sanitet da dođe po nju i odveze je u Kruševac. Bila je dobro, imala je lakše simptome. Nisam ni slutio da će to biti posljednji put kad ću je vidjeti živu. Hrabrio sam je da će sve biti dobro iako sam i sam bio uplašen. Svakog dana smo se čuli telefonom nakon što je ostala u bolnici. Govorila mi je da se osjeća bolje. A onda joj se stanje pogoršalo. Pomenula mi je da će je opet testirati kako bi je prebacili na ginekologiju u Nišu i taj poslednji test je bio negativan iako joj je bilo veoma teško – tvrdi Darko, inače vojno lice i dodaje da mu je jako žao zbog toga što ga niko nije obavijestio o njenom zdravstvenom stanju i o pogoršanju njene kliničke slike.

– Možda je beba mogla da bude spasena prije nego što je njoj pozlilo uveče… Ostao sam bez dva života.

Posljednji put su se, kaže, čuli 18. avgusta u 17.45.

– Rekla mi je “Ne mogu da izdržim, priključena sam na kiseonik.” Preminula je poslije nekoliko sati, 19. avgusta u jedan sat poslije ponoći. Meni su javili u osam ujutru… Srce joj nije izdržalo, a ja sam ostao sam, bez najveće ljubavi u život, sa dvije kćerkice – kroz suze priča Darko i dodaje:

– Jedna kćerkica ima pet i po godina, a druga je sad od septembra đak prvak. Kreće u školu, pa je jedva čekala da joj mama kupi sveske, ali mame više nema…

“Gdje je mama? Kada će da se vrati?”

– Sve vrijeme Milijanine borbe niko od ljekara me nije ni pozvao, a bio sam spreman da pristanem na njen privremeni porođaj da žrtvujemo bebin život da bismo nju izvukli. Ovako smo izgubili dva, a kuća nam je zavijena u crno… – priča Darko.

On smatra da korona ne bi odnijela njegovu ženu Milijanu i nerođeno dijete “da su ljekari reagovali kako je trebalo”.

– Nisu joj dali šansu. Ni njoj, ni bebi, koja je u bolnici već ušla u osmi mjesec. Pustili su je da se sa mrtvom bebom u stomaku bori za život, a u toj borbi nije imala nikakve šanse. Svjesni su bili da je beba mrtva – ubijeđen je Darko i dodaje da je i Milijana dan prije nego što je umrla kazala da više ne osjeća bebine pokrete.

Nesrećni čovek rekao je za Novosti da mu je teško da zadrži suze pred kćerkama i njihovim pitanjima: “Gde je mama? Kada će da se vrati?”

– Znaju. Rekli smo im. Stalno pitaju za nju.. Traže je.

Share.

Leave A Reply