Protest na Ilidži nakon ubistva u naselju Otes: Traže da se migranti uklone sa ulica

Pinterest LinkedIn Tumblr +

U toku je mirni protest građana, koji su se okupili u Maloj aleji na Ilidži, nakon ubistva 36-godišnjeg Jasmina Berovića u ilidžanskom naselju Otes.

Berović je preminuo nakon što su se on i grupa njegovih prijatelja fizički sukobili sa trojicom nepoznatih migranata, koji nisu željeli napustiti kafić njegovog brata.

Došlo je do tuče u kojoj je Berović zadobio fatalni udarac nožem, dok su dvojica njegovih prijatelja teško povrijeđeni. Osumnjičeni su u bijegu i za njima traga policija.

Građani su, kako kažu, izašli kako bi poručili nadležnima da se osjećaju nesigurno i traže da se riješi problem migranata na ulicama u roku od 24 sata.

Okupljeni su istaknuli kako je Ilidža puna migranata i da se nešto po tom pitanju mora poduzeti, te se ne smije dozvoliti da dođe do toga da ljudi uzmu pravdu u svoje ruke jer su u strahu.

 

 

– Nećemo dozvoliti da oni hodaju, da napadaju naše sestre, našu djecu, otimaju telefone i na kraju evo da ubiju jednog finog momka, a i da nije fin, to je naš momak, naš građanin. Mi to nećemo dozvoliti i borit ćemo se na sve načine da ovo zaustavimo. Mislim da mi ovo nismo zaslužili, pružili smo im krov nad glavom, imaju sve. Apelujem na vladajuće da ih jednostavno zatvore i da ih ne puštaju napolje. Nemaju oni nikakve potrebe ni da prose, ni da se kače na retrovizore, ni da traže, ni marku, ni dvije, ni tri. Neka ih pokupe u avione i vrate odakle su i došli – smatra jedan građanin Ilidže.

Izašli smo da odamo počast našem Jasminu, koji je jako dobar momak, koji nikad ni sa kim nije imao bilo kakav konflikt. Drugo, zašto će bilo kojem od njih nož u džepu? Koga se oni boje? Da li je ikakada ijedan naš građanin napao migranta? Zbog toga treba mi da reagujemo i zbog toga tražimo da se ili zatvore u kamp da im se ne dopušta da izlaze ili da izađu iz naše države, doviđenja, prijatno – kazao je drugi učesnik protestnog okupljanja.

 

 

 

Share.

Leave A Reply