Protiv sam svih pritisaka i sankcija, vidjet ćemo kako će se završiti to što je Schmidt tražio

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ) Dragan Čović rekao je danas u Usori da je protiv stranih sankcija, o bilo kome da se radi, te da treba tražiti rješenja unutar BiH.

Čović je prvo upitan kako komentariše najavljene sankcije SAD-a i EU za bh. političare, na prvom mjestu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika te današnji protest nezadovoljnih građana ispred OHR-a koju su pozvali na odgovornost Milorada Dodika, Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića.

-Svi pritisci i sankcije… Nama iskustvo od 1996. do danas govori da nismo uspjeli riješiti nijedan problem u BiH na takav način. Protiv sam sankcija bilo kome, o bilo kome da se radi i uvijek sam spreman odgovarati za ono što ja radim u institucijama Bosne i Hercegovine, dodao je.

Kaže da je besmisleno komentarisati da je HDZ kriv za nešto u državi odnosno za blokade zbog izmjena Izbornog zakona.

-Ako neko pokušava danas stvoriti red u BiH, to je HDZ. Ako neko daje puni doprinos na svim razinama vlasti, to je HDZ. Schmidt je tražio da se obrati parlamentarcima, vidjet ćemo kako će se to završiti. A to da imamo u Sarajevu, troje ili 23 ljudi koji vide život u BiH drugačijim nego ja što realno gledam. Ja želim da poštujemo Ustav i svoje zakone, da stvorimo mogućnosti evropskog put BiH i reformske akitvnosti, dodao je.

 

Share.

Leave A Reply