Raščinjeni monah: NATO krivac za epidemiju koronavirusa, umiru samo vladike SPC

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Za raščinjenog monaha SPC-a Antonija Davidovića koronavirus kao virus, izgleda, ne postoji. Pogotovo ne zbog toga što, kako ističe, od njega umiru samo srpske vladike. Kao krivca za epidemiju koronavirusa vidi NATO, kome je, kako navodi, SPC najveća prijetnja na Balkanu.

Monah SPC-a odavno je poznat po brojnim skandalima iz svoje izuzetno burne prošlosti. Više puta je hapšen, nasrtao je na policiju, a zbog mnogobrojnih ekstremističkih ispada je i raščinjen. Ipak, ovaj Valjevac ne odustaje od sprovođenja aktivnosti po kojima ga svi i znaju, i to zaogrnut mantijom na koju više nema pravo.

“I šta, da budemo blesavi pa da povjerujemo u to?! Da pet vladika, četiri vladike i iguman mogu da umru, a ne umire nijedan odža, nijedan političar, nijedan imam, nijedan kardinal. Samo vladike srpske umiru! Zašto? Pa evo vam rješenje. Imate izjavu generala NATO-a Hodžisa, od prošle godine, gdje je rekao da je SPC najveća prijetnja po ostvarenje NATO planova za Balkan. Bre, mi smo u ratu, samo što su se naša policija i vojska nekad borile protiv NATO-a, a sad rade za NATO. Pa sad treba da slušamo vaše savjete i stavimo maske kao telad, kao robovi”, kazao je u jednom od svojih obraćanja.

Burna prošlost monaha Antonija

Ovaj kontroverzni bivši monah iz Valjeva rođen kao Dragan Davidović lišen je monaškog čina i isključen iz crkvene zajednice 2010. godine. On je tada optužen, između ostalog, za “samovolju i nemonaško nepokoravanje nadležnim crkvenim vlastima, kao i za iznošenje mnogobrojnih neistina i kleveta, nedoličnih hrišćaninu, a kamoli monahu”.

Crkveni sud je iz javnih istupa monaha Antonija utvrdio da je on jedan od organizatora demonstracija pred Patrijaršijom 13. februara 2010. prilikom uručenja odluke Svetog Arhijerejskog Sinoda episkopu Artemiju o privremenom razrješenju i pokretanju postupka za utvrđivanje njegove kanonske odgovornosti.

Antonije je sljedbenik Artemija, nekadašnjeg episkopa raško-prizrenskog.

Među antivakcinašima koji su propagirali opasne stavove o štetnosti vakcina, ali i pored toga širili vjersku i rasnu netrpeljivost i mržnju našao se i ovaj raspop. Ne samo da je davao podršku antivakcinalnom pokretu nego je bio i jedan od vođa, zajedno sa raščinjenim episkopom Artemijem, zatim mati Efrosinijom, sljedbenicom takozvane Srpske istinite pravoslavne crkve, koju SPC naziva “sektaškom”, kao i Jovanom Stojković, vođom Građanske inicijative za neobaveznu vakcinaciju.

Godine 2012. u Valjevu je bio uhapšen zbog toga što je automobilom nasrnuo na policajce i radnike na jednom gradilištu.

CDM

 

Share.

Leave A Reply