Raskol u tuzlanskoj SDA: Klub vijećnika pobunio se zbog samovolje Salke Zildžića

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Četiri od pet vijećnika SDA u Gradskom vijeću Grada Tuzla usprotivilo se samovolji predsjednika Gradskog vijeća SDA Tuzla Salke Zildžića, a koji je bez ikakvih konsultacija s izabranim vijećnicima odlučio da postavi sebi najbližeg vijećnika za predsjednika Kluba SDA u Gradskom vijeću Tuzla, piše PRESS.

Iako je Statutom SDA, u članu 135. predviđeno da izabrani vijećnici glasanjem između sebe biraju predsjednika Kluba vijećnika, predsjednik Gradskog odbora SDA Tuzla Salko Zildžić je kršeći Statut SDA i zanemarajući volju izabranih članova Gradskog vijeća ispred Gradskog odbora SDA, za predstavnika vijećinika postavio Zijaha Rifatbegovća.

Rifatbegović je danas svojim ponašanjem na sjednici Gradskog vijeća Tuzla pokazao zbog čega eminentni i ugledni građani Tuzle napuštaju SDA i zbog čega je SDA vječito u opoziciji u ovom gradu.

Vijećnici SDA ostali su iznenađeni kada se Rifatbegović predstavio predsjednikom Kluba vijećnika SDA s obzirom na to da ga za predsjednika nisu izabrali oni koji su ovlašteni da ga izaberu – vijećnici SDA – već Salko Zildžić.

Četiri od pet vijećnika koliko SDA ima u Gradskom vijeću Tuzla pismeno su informisala Zildžića da nisu saglasni s tim da Rifatbegović bude predsjednik Kluba SDA.

Njihov dopis, a koji PRESS ekskluzivno objavljuje, Zildžić je u potpunosti ignorisao.

Treba podsjetit kako je lažno predstavljanje krivično djelo i da Rifatbegović nije imao pravo predstavljati se predsjednikom Kluba SDA ako nema podršku nijednog vijećnika SDA osim samog sebe.

Vijećnik Tuzlanske alternative Mensur Alić danas je najavio kako će inistirati na dostavljanju imovinskih kartona izabranih vijećnika i dokazivanju porijekla njihove imovine.

Ova inicijativa, kako nam govore, uvrijedila je Zijaha Rifatbegovća, a s pravom se postavlja pitanje i zbog čega.

Put kojim Salko Zildžić vodi SDA u Tuzli sigurno nije put koji će pomoći popravljanju rejtinga i ugleda SDA kod građana Tuzla. U konačnici, to nije ona nova paradigma o kojoj se govorilo u predizbornoj kampanji.

(PRESS)

Share.

Leave A Reply