Rat i muslimanska država nisu nestali iz glave Izetbegovića

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednica RS -a Željka Cvijanović osvrnula se na izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića koji je govorio u programu Federalne televizije i rekla da njima “nastoji da mobiliše međunarodni faktor”.

– To su i bolesne ideološke izjave koje pokazuju da u toj Izetbegovićevoj glavi, ali i drugim takvim glavama, stanuje rat i da bi bili u stanju ratovati da bi konačno došli do koncepta unitarizacije i dominacije u čemu ih je spriječio upravo Dejtonski sporazum – rekla je Cvijanović za Srnu.

Ona je rekla da “oni zato i razgrađuju Dejtonski sporazum”, i da “s njima u tome neskriveno učestvuju i njihovi strani pomagači”.

– To što on plaši međunarodnu javnost nekom velikom Srbijom je jeftini trik da se ne bi pričalo o pravljenju muslimanske države umotane u koncept neke tobože funkcionalne BiH u kojoj bi multietničnost bila svedena na dekor za prikazivanje spoljnom svijetu – rekla je Cvijanović i dodala:

– Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i šta činiti da se ne dijeli BiH. Nas njegovi ratovi i ideološki planovi ne interesuju. Interesuje nas Ustav i ono što je on dao Republici Srpskoj i ne daj Bože da budućnost zavisi od takvih ekstremista poput njega.

Share.

Leave A Reply