Razija Čolaković: Omladino, nije kasno da se probudite

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Spisateljica poslala snažnu poruku mladima uoči nadolazećih izbora

Razija Čolaković, poznata pod nadimkom Raza, ponosna majka i supruga, spisateljica koja je napisala tri knjige, studentica je komunikologije i novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Brčkom, a rijetko koja djevojka ili žena nije čitala tekstove koje piše na svojoj Facebook stranici „Muhabet sa Razom“.

Ovoga puta Raza je na svojoj stanici napisala snažnu poruku koju je posvetila omladini u sve napetijoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Ovo nije prvi put da simpatična Raza pokušava ukazati na različite probleme u našem društvu.

– Omladino moja, ljudi moji, obraćam se vama SVIMA u nadi, da ću bar jednom od vas, svijest probuditi… Kada bih uspjela kod bar jedne osobe, to bi bio moj uspjeh. To što ne znate šta ćete sa sobom i što izgubljeni tumarate, nisu vam krivi drugi ljudi. To što nemate posao u državi u kojoj živite, nisu vam krivi drugi ljudi. To što u kući trpite ili gledate nasilje, nisu vam krivi drugi ljudi. To što ste završili na pogrešnom putu, s pogrešnim društvom, nisu vam krivi drugi ljudi. To što nemate novca, a želite imati sve, nisu vam krivi drugi ljudi, ovim riječima Raza je započela svoju objavu.

Share.

Leave A Reply