Roditelji se nisu odrekli Miloša – “nije za kućne uslove, vezao se za ljekare”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na društvenim mrežama se u vezi sa ovim dječakom širi apel da su mu potrebne pelene, odeća i plišane igračke, i navodi da dječak ima teško oboljenje bubrega, kao i da su ga roditelji napustili prije dva mjeseca.

Roditelji se nisu odrekli dječaka Miloša, koji ima tri i po godine, a koji se od jula mjeseca nalazi u Opštoj bolnici u Ćupriji, već ga, naprotiv, redovno i obilaze, a dijete je vezano za ljekare, kaže direktor ove zdravstvene ustanove Slobodan Gajić.

Kako Gajić objašnjava, radi se o djetetu koje je rođeno sa nizom urođenih mana, i koje je od prvog dana rođenja po zdravstvenim ustanovama.

Na društvenim mrežama se u vezi sa ovim dječakom širi apel da su mu potrebne pelene, odjeća i plišane igračke, i navodi da dječak ima teško oboljenje bubrega, kao i da su ga roditelji napustili prije dva mjeseca.

Doktor Gajić kaže da dete ima sve što mu je potrebno.

– Dijete je ležalo do jula mkeseca ove godine na Institutu za majku i dijete, kada je prevezeno u ćuprijsku bolnicu pošto naša ustanova kao regionalna bolnica ima u okviru Odjeljenja pedijatrije dvije postelje za palijativnu njegu djece. To dijete je prevedeno ovdje zbog dalje palijativne njege – objašnjava dr Gajić, podsjeća i da je u toku epidemija korona virusa  i dodaje:

– Roditelji se nisu odrekli djeteta. Majka dolazi da obiđe dijete, i otac, dolaze zajedno, ali je stvar u tome što dijete nije za kućne uslove. Uopšte se ne radi o djetetu koje čeka transplataciju srca ili bubrega, dječak je dijete koje moramo da čuvamo.

 

Share.

Leave A Reply