“S četvrtim djetetom došla i nafaka”: Porodica Mehić zimu će dočekati u novom domu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Esad Mehić se vratio sa roditeljima u Mehiće gdje po povratku nisu zatekli ništa što su ostavili iza sebe kada su odlazili.

Trenutno s porodicom živi u neuslovnom stambenom objektu. Sa suprugom Šejlom ima četvero maloljetne djece.

Porodicu Mehić u opštini Bratunac posjetio je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.

– Putem priloga televizije Hayat došli smo do saznanja o stanju porodice Mehić, te smo odmah pristupili aktivnostima pribavljanja potrebne dokumentacije. Nadolazeće toplije dane ćemo iskorititi i sagraditi novu kuću. Ministarstvo će obezbijediti sav potreban građevinski materijal, a MFS EMMAUS je iskazao namjeru da volonteri, koji dolaze iz različitih zemalja, grade stambeni objekat – ističe Ramić.

Esad je iznenađen posjetom i njegova želja za uslovnim domom se ostvaruje.

– Teško je sagraditi kuću baveći se poljoprivredom, a prirodno je da čovjek želi normalne uslove za svoju djecu. Nedavno smo dobili četvrto dijete i evo s njim je došla i nafaka. Želim da moja djeca ovdje odrastaju jer duša je htjela da se ovdje vratimo – kazao je Mehić.

Izgradnja kuće će početi simbolično u danima Srebrenice.

– Do tada ćemo završiti svu proceduru odabira dobavljača i imati spreman materijal. Dolaskom volontera će početi i izgradnja, što znači da će porodica Mehić zimu dočekati u novom domu. Raduje nas da smo dio ove lijepe priče jer još jedan krov nad glavom znači i još jednu sigurniju povratničku porodicu – zaključuje ministar Ramić.

Faktor

Share.

Leave A Reply