Sa 77 godina ide na dnevnice, a sa 7 godina završila u najmu zbog siromaštva!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ima 77 godina, a ide na dnevnice, odnosno nadnice, kako kaže sa uzdahom, pravdajući to riječima, “mora se dijete, šta ćeš”. Iako je kročila u osmu deceniju života očekivali bi da ova nana baš zbog godina ima sigurna, pa kolika-tolika mjesečna primanja i kako tako fin i ugodan život, ali, ostanete neprijatno iznenađeni informacijom da to nije tako.

Ovoj nani u posjeti je bila televizija Tata brada, i u razgovoru sa njom saznali da niti njeno djetinstvo nije bilo mnogo bolje. Sa sedam godina, otišla je ne svojom voljom, nego zbog toga što su teško živjeli, u najam jednoj imućnijoj porodici, u zamjenu za žakove brašna kako reče, prisjećajući  se sada, piše Hanuma.ba.

Primanja nema, i nikada nije imala, a ipak je nekako sa svojih deset prstiju othranila svoju djecu i nikada bar nisu bila gladna.

Pogledajte ovu životnu priču o nani Havi iz naselja Ibrići kod Sladne.

Iako je kročila u osmu deceniju, nana se bori…SubhanAllah. “Preko ljeta radim, da imam zimi jest i pit”, kaže Hava. Radi i danas, kao što je radila i u mladosti. Borila se nana da odkškoluje svoje petoro djece, i hvala Allahu, uspjela je u tome. Primanja nema, i nikada nije imala, a ipak je nekako sa svojih deset prstiju othranila svoju djecu i nikada bar nisu bila gladna.

 

Share.

Leave A Reply