SAD: Joe Biden sljedeće sedmice dobija vakcinu protiv COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Novoizabrani američki predsjednik Joe Biden i prva dama Jill Biden javno će primiti Pfizer-BioNTechovu vakcinu protiv COVID-19 sljedeće sedmice, objavio je u danas tranzicijski tim novog lidera Sjedinjenih Američkih Država.

Portparolka tima Jen Psaki rekla je da će novoizabrana potpredsjednica Kamala Harris i suprug Doug Emhoff, također, primiti vakcinu sljedeće sedmice.

Vakcina Pfizer-BioNTech prima se u dvije odvojene doze u razmaku od nekoliko sedmica.

Vijest je došla ubrzo nakon što je aktuelni potpredsjednik Mike Pence primio prvu od dvije doze vakcine uživo na nacionalnoj televiziji, zajedno sa suprugom Karen Pence i Jeromeom Adamsom, šefom Službe javnog zdravstva SAD-a. Nancy Pelosi, predsjednica Zastupničkog doma SAD-a i Mitch McConnell, lider većine u Senatu također su primili vakcinu Pfizer-BioNTech.

Očekuje se da će Uprava za hranu i lijekove (FDA) u petak dozvoliti hitnu upotrebu i Modernine vakcine protiv koronavirusa.

Savjetodavni odbor FDA za vakcine preporučio je odobrenje za hitne slučajeve u četvrtak, a povjerenik dr. Stephen Hahn ubrzo je nakon toga rekao da zdravstvena agencija planira slijediti preporuke odbora.

Share.

Leave A Reply