Sahranili majku i sestru u dvorištu zbog finansija

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Čikaška policija otkrila je jučer dva kontejnera u dvorištu kuće u predgrađu Čikaga, nekoliko dana nakon što je muškarac rekao istražiteljima da su tamo sahranjena tijela njegove majke i sestre prije nekoliko godina, otkrio je jedan zvaničnik.

Pronađen je jedan kontejner i vjeruje se da je unutra leš, a kopaju i drugi kontejner, skoro je gotov posao”, rekao je Ray Hanania, portparol predgrađa Lions, prenio je AP.

Sljedeći korak je da se otkriju ostaci pokojnih osoba, dodao je.

Istraga je počela kada su policajci pozvani da provjere kuću u Lionsu, koji se nalazi 19 kilometara jugoistočno od Čikaga.

Zvaničnici su pronašli kuću punu otpada, fekalija, bez tekuće vode, a dva brata su živjela tamo.

Šef policije Tom Herion izjavio je da je jedan od braće otkrio da je njihova majka, koja je bila u sedamdesetim godinama, poginula kada ju je sestra gurnula niz stepenice, dok je sestra preminula 2019. godine nakon bolesti.

Heron je citirao jednog od braće koji je izjavio da su tijela sahranjena u dvorištu zbog finansijskih razloga.

Država Ilinois nema podatke o smrti žena, a istražitelji će, ukoliko nađu ostatke, pokušati da utvrde da li je do smrtnog ishoda došlo prirodno ili krivičnim djelom.

U Ilinoisu je kažnjivo ukoliko se krije nečija smrt.

Braća trenutno odsjedaju u hotelu dok policija radi svoj posao na njihovom imanju.

Izgleda da im se to ne dopada, ali je bar bezbjedno mjesto za njih i imamo socijalnu službu koja ih nadgleda”, dodao je Hananija.

Share.

Leave A Reply