Sam izbacio 50 migranta iz vikendice

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Mještanin sela Riđica kod Sombora, M. V., sam je u srijedu iz svoje vikendice istjerao oko 50 migranata koji su bukvalno upropastili unutrašnjost celog objekta.

Istoga dana, oko 20 časova, u ovom selu, pripadnici Policijske uprave Sombora, priveli su i procesuirali veliku grupu migranata. Policija je u četvrtak pojačala i svoje aktivnosti u selu, kao i u okolini, a kako saznaju “Novosti” tako će ostati i narednih dana.

Prisustvo policije, po riječima mještana ovog sela na samoj granici sa Mađarskom u kojem živi nešto više od 1.000 duša, dalo je prve rezultate. Vjeruju da je situacija sada pod kontrolom srpskih organa reda, i nadaju se da će tako i ostati.

– Policija je juče pojačala prisustvo, što je kod Riđičana dalo pozitivne rezultate, a to je da trenutno migranata u ovom mjestu nema – kaže Marko Bundić, sekretar Mjesne zajednice.

Žitelji Riđice već mjesecima imaju neprijatnosti sa migrantima koji bezbrižno šetaju ovim selom. Na stotine njih svakodnevno prolazi ovim mirnim naseljem i mještani se ne bi žalili da gotovo svakodnevno ne doživljavaju neprijatnosti, da ne ulaze u prazne vikendice i kuće, pa mještani Riđice strahuju za svoju, ali i bezbjednost svoje djece i porodica.

Svakodnevno narušavanje reda i mira, kao i neprimereno ponašanje migranata unose strah u domove, pa mještani Riđice očekuju od nadležnih državnih organa da im pruže dugoročniju pomoć u rješavanju ovog problema.

Share.

Leave A Reply