Sanela Jenkins upozorila: Spasimo Bosnu da bismo spasili svijet

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sanela Diana Jenkins, bh. poduzetnica i filantropkinja, otkrila je kako je upozorila svoje utjecajne prijatelje u svijetu o onome što se trenutno dešava u našoj zemlji i pozvala sve da učine isto kako bi spasili Bosnu i Hercegovinu.

“Pomno pratim situaciju u Bosni i Hercegovini, koja prolazi kroz najveću poslijeratnu političku krizu prouzrokovanu djelovanjem onih snaga koje imaju za cilj podjelu naše zemlje. Svi mi kojima je Bosna i Hercegovina na srcu, pod pritiskom smo dezinformacija koje stvaraju zbunjenost u javnosti i ubijaju volju i nadu za bolje sutra. Iako na prvi pogled izgleda sve složeno, u stvarnosti se radi o jednostavnoj borbi koja traje već 30 godina, gdje se jedna strana zalaže za demokratske evropske vrijednosti bazirane na proklamovanim ljudskim pravima i slobodama, dok druga strana ne može da izađe iz nacionalnog vrtloga podjela uništavajući sve oko sebe. Destruktivne snage imaju podršku onih centara moći koji se suprotstavljaju stabilnoj Evropi i prosperitetu i Bosne i Hercegovine i Balkana u cjelini”, navela je.

Dalje kaže da samo Bosanci koji vole svoju zemlju, bez obzira na to ko kojem narodu ili vjeri pripada, znaju šta znače unutrašnja snaga, inat i sposobnost.

“Ponekad smo opušteni i djelujemo nezainteresovano, ali kad je Bosna u pitanju, tu nema kompromisa. Ako i kad hoćemo, mi možemo čuda napraviti”, poručila je.

Kaže da vrijeme u kojem trenutno živimo zahtijeva od nas da napravimo čudo i upoznamo prijatelje u svijetu o tome šta se događa u našoj jedinoj domovini.

“U Bosni i Hercegovini se trenutno brane demokratske vrijednosti slobodnog svijeta i to rade građani BiH koji žele integracije u Evropsku uniju i NATO. Mi znamo da smo odlučni u tome, ali isto tako ćemo lakše dobiti našu bitku za demokratiju ako imamo i podršku prijatelja, prije svega Amerike, Velike Britanije i zemalja Evropske unije. U tom smislu trebamo podržati i naše nevladine organizacije koje su pokrenule akciju sakupljanja podrške za pravljenje evropskog, civilizovanog i demorkatskog ustava koji će štititi prava svakog čovjeka. Pozivam sve javne ličnosti i naše građane u zemlji i svijetu da učinimo makar toliko i na stranici www.izmjeneustava.com damo podršku izgradnji prospreitetne i evropske BiH. Moramo odlučno pokazati šta želimo da nas svijet čuje”, dodala je.

Poslala je poziv svima da kontaktiraju sve svoje prijatelje gdje god živimo i kažu da se u Bosni i Hercegovini ponovo vodi borba za ljepši i civilizovaniji svijet.

“Svoje prijatelje sam upoznala o tome šta se događa i to ću nastaviti raditi dok se ne promijeni klima i ne dobijemo bitku za bolju Bosnu i Hercegovinu i za svakog njenog čovjeka ma kojoj naciji ili vjeri pripadao. Jednakost i uvažavanje drugog i drugačijeg je budućnost cijelog čovječanstva, a ne samo Bosne i Hercegovine. Budućnost civilizacije je u šarenilu kultura, vjera i naroda, a nikako u podjelama, jer u protivnom idemo svi u sunovrat. Ako trenutno u Bosni nadvlada fašizam nad demokratijom, to će biti jasna poruka svim nacionalistima u svijetu da se zlo i nasilje isplate. To ne smijemo dozvoliti, zbog toga spasimo Bosnu, da bismo spasili svijet”, zaključila je najpoznatija Bosanka u Americi.

Izvor: Klix.ba

Share.

Leave A Reply