Sanja Vulić: Kažete da su vojnici iz Srbije kliconoše, a Amerikanci šire ljubav

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Poslanica SNSD-a Sanja Vulić je tokom diskusije u državnom parlamentu o smjeni ministra odbrane Bosne i Hercegovine Sifeta Podžića istakla da se stiče utisak da poslanici ne čitaju ista obrazloženja predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije za smjenu ministra.

“Činjenica je da je savjetnik ministra Podžića, Fazlić rekao da je odgođena vježba zbog agresivnog nastupa Srbije prema BiH. Vi sada nas ponižavate da je to iz epidemioloških razloga. Podsjetiću vas da su pripadnici Oružanih snaga BiH zajedničku vježbu sa NATO-om i EUFOR-om i nije bilo odgađanja. Odgodili ste vježbu jer hoćete da kažete da su vojnici iz Srbije kliconoše, a da Amerikanci šire ljubav i pozitivnu vibraciju”, zaključila je Vulić.

Odbacila tvrdnje pojedinih poslanika da su neutemeljeni argumenti predsjedavajućeg VM-a BiH Tegeltije za smjenu ministra Podžića ističući da će “bošnjačko jedinstvo biti to koje će ministra odbrane sačuvati na ovoj poziciji”.

“Ne dozvoljavam da bilo ko omalovažava srpske predstavnike u ovom Parlamentu”, dodala je Sanja Vulić.

Poslanik SDA Safet Softić naveo je da ukoliko su opravdani razlozi za smjenu ministra Podžića i protiv njega bude pokrenuta krivična prijava da će glasati za smjenu.

“Glasat ću za smjenu ukoliko ima dokaza za tako teške optužbe za nekog ko je časno vršio svoje dužosti. Mi nismo čuli nikakve argumente. Pozivam i predsjedavajućeg Tegeltiju da povuče svoju odluku ukoliko nema dokaza”, rekao je Softić.

Ranije tokom rasprave je poslanik SDP-a Nermin Nikšić naveo da je motiv za smjenu ministra Podžića političke prirode, te da će takva biti i odluka poslanika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

 N1

Share.

Leave A Reply