SAOPĆENJE PORODICE MULAHUSIĆ: Jasmin nema nikakve veze sa terorizmom, nikada nije kažnjavan

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Porodica Jasmina Mulahusića, kojeg Tužilaštvo Bosne i Hercegovine sumnjiči za krivično djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti, te odavanje tajnih podataka, oglasila se saopćenjem nakon njegovog hapšenja.

– Mi, porodica Jasmina Mulahusića, oštro odbacujemo tvrdnje o njegovoj povezanosti za terorizmom. Šokirani smo stavovima Tužilaštva Bosne i Hercegovine da se Jasmin Mulahusić “dovodi u vezu s osobama bliskim terorističkoj organizaciji Al Kaida i drugim terorističkim organizacijama”.

Koliko je ovo Tužilaštvo BiH, tačnije glavna tužiteljica i njoj bliski tužioci, počelo provoditi samovolju kršeći osnove prava i sistema rada pravosuđa, pokazuje upravo njihovo saopćenje.

Tužilaštvo, dakle, inkriminira Jasmina Mulahusića za slučaj u kojem je prije više od deset godina pravosnažno dokazano da nije bio ni na koji način povezan sa terorizmom. Iz ove institucije etiketiraju osobu za slučaj u kojem je sudski dokazana njegova nevinost. Ako Tadić i Čavka oslobađajuće presude pretvaraju u krivicu, onda se građani BiH, ali i međunarodna zajednica trebaju zapitati koga to imamo u pravosuđu na najistaknutijim pozicijama.

Jasmin Mulahusić nije nikada kažnjavan, njegov izvadak iz knjige o nekažnjavanju je sasvim čist, što se da provjeriti. Također, neistiniti su navodi da Jasmin koristi četiri mobitela i dva laptopa. Činjenica je da su ta dva laptopa i tri mobilna telefona vlasništvo članova njegove porodice koji su s njim bili na graničnom prijelazu Bosanski Brod.

Share.

Leave A Reply