Šarović: Ukoliko Dodik ne bude zaustavljen, previsoku cijenu posljedica platit ćemo svi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ono što će danas Dodik reći Vučiću sigurno neće biti prava istina o stvarnom stanju, koju bi predsjednik Srbije trebao da zna. On mu je sigurno neće saopštiti, kaže Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

Republiku Srpsku, kaže Šarović, mi sami ne trebamo gurati u izolaciju i provocirati još dublju krizu, koju nismo spremni da iznesemo.

– Za sve ono što kao Republika Srpska hoćemo i trebamo, na što opravdano ukazujemo sa naše strane i što zaista moramo mijenjati, trebamo prije svega da obezbjedimo unutrašnju raspravu i konsenzus u samoj RS i da pri tome ne prijetimo nikome i ne vučemo jednostrane poteze. U tome se mi razlikujemo od Dodika – istakao je Šarović.

To znači, dodao je on, da na bilo koji način ne treba da budemo oni koji ugrožavaju mir, već da trebamo voditi pametnu i razumnu politiku, jedinu koja će donijeti pozitivan rezultat za nas.

– Mahanje pesnicom od strane aktuelne vlasti je pogrešan potez. Suočeni su sa potpunim neuspjehom u vođenju RS i zato pokreću točak krize na širem planu. A takva politika je prijeteća i pogubna i to najviše po RS. Dodik igra ovu igru sam i prvenstveno zbog sebe, ali ukoliko ne bude zaustavljen, previsoku cijenu njenih posljedica platit ćemo svi – upozorio je Šarović.

Share.

Leave A Reply