Sastali se Radončić i Nikšić, opet su prokomentirali Izetbegovićev prijedlog

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH, i Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, razgovarali su danas o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji.

Posebna točka susreta se odnosila i na dolazak i susrete koji će se održati s posebnim predstavnikom Sjedinjenih Američkih Država za izbornu reformu u BiH Matthewom Palmerom i direktoricom pri Europskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelinom Eichhorst.

Zajednički je stav da je u ovom trenutku najvažnije iznaći rješenja koja su optimalna za budućnost BiH i da novonastalu i veoma tešku situaciju ne treba koristi na poznati način, da se ispred državnih u prvi plan stavljaju kalkulantski stranački i osobni  interesi.

Također, zaključeno je i da medijsko plasiranje i davanje ponuda zajedničkog potpisivanja pojedinih izjava, bez prethodnih međustranačkih susreta i detaljnih razgovora, nisu produktivan i očekivan pristup.

Ipak, i pored toga, na organima ove dvije stranke će se razgovarati o ponuđenoj Izjavi koju je jučer objavila SDA. SDP je već priopćio da će na svom Glavnom odboru, koji se održava u subotu, dati svoje službeno izjašnjenje, a SBB će u ponedjeljak, nakon Kolegija predsjednika, učiniti isto.

SDP i SBB će već poznata političko-pravna stajališta u vezi izmjena Izbornog zakona nastaviti zagovarati u susretima s predstavnicima međunarodne zajednice i, što je najvažnije, u Parlamentarnoj Skupštini Bosne i Hercegovine, priopćeno je.

Share.

Leave A Reply