Savjet mladih DPS: Nećemo dopustiti da od crnogorske, napravite ravnogorsku vladu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Savjet mladih Demokratske partije socijalista poručio je da neće dozvoliti novoj vlasti da od crnogorske, naprave ravnogorsku goru.

“Kako ne bi ispalo, poslije izvjesnog vremena, da je predsjednik Vlade bio “neobaviješten”, ovim putem mu skrećemo pažnju da, dok se on u Briselu zaklinje da će Crna Gora slijediti evropsku politiku i biti uzorna članica NATO saveza, najviše funkcije u državnoj upravi zaposijedaju mladi četnici i osvjedočeni borci protiv ovog vojnog saveza”, saopštili su mladi DPS-a.

Najnoviji primjer za to su, ističu, “novočetnik” Vuk Vujović, šef kabineta ministarke zdravlja i Ljubica Gojković, PR “ženskog četnika”, Vesne Bratić.

“Gojkovićevu njeni ideološki saborci predstavljaju u javnosti kao “zakletog borca protiv NATO saveza” i taj svoj aktivizam i ona sama rado ističe”, saopštili su mladi DPS-a.

Oni su Krivokapiću poručili da je Crna Gora građanska država, u kojoj žive ljudi različitih vjera i nacija.

“Vaš izbor saradnika vrijeđa građane Crne Gore, jer je četnička ideologija poražena prije više od pola vijeka, i nije joj mjesto u Vladi Crne Gore 2020. godine. Od te ideologije su stradale mnoge porodice, i njeno povampirenje u vašoj vladi, oživljava bolne rane. I na kraju, ovakvim izborom Vi podstičete stare podjele i stvarate nove, što je nedopustivo”, ističu u DPS-u.

Mladi ove partije, poručuju, baštine antifašizam kao vanvremensku, univerzalnu vrijednost.

“Branićemo tu tekovinu, i nećemo dopustiti da od crnogorske vlade napravite ravnogorsku”, poručju mladi DPS-a.

CDM

Share.

Leave A Reply