“SDA mora isključiti Hamdiju Abdića i javno osuditi taj čin”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Smatraju da se o navedenom slučaju trebaju oglasiti i ostali javni akteri s jasnom osudom tog čina.

Povodom riječi koje je zastupnik SDA u Parlamentu FBiH Hamdija Abdić napisao ispod objave u kojoj doktor Dragan Stevanović komentariše dešavanja na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, oglasio se SDP BiH.

Navode da najoštrije osuđuju krajnji i gnusni primitivizam Hamdije Abdića koji je ispoljio prema doktoru Draganu Stevanoviću.

Porodica SDP BiH pruža nedvojbenu moralnu podršku Stevanoviću i podršku za njegov javni i politički angažman. Smatramo da SDA mora isključiti Hamdiju Abdića iz stranke nakon iskazanog primitivizma i javno osuditi taj čini, dok trenutna šutnja podrazumijeva da SDA toleriše primitivno ophođenje i stoji iza uvreda nanesenih Stevanoviću, ali i nepoštovanja prema ženama i majkama – saopćeno je iz ove stranke.

Smatraju da se o navedenom slučaju trebaju oglasiti i ostali javni akteri s jasnom osudom tog čina.

– Ovaj čin treba jasno osuditi kako bi spriječili razvijanje ove prakse, koju očito sve češće promovira SDA preko svojih najglasnijih vedeta, stvarajući atmosferu linča i dajući primjer da je sve dozvoljeno u javnom prostoru. SDP BiH još jednom želi poručiti da doktor Dragan Stevanović nije neko na koga će primitivni ispadi utjecati i ušutkati ga u njegovoj kritici stranački i bračno zarobljenih institucija, a koje bi trebale liječiti sve građane – zaključili su iz SDP-a BiH.

Share.

Leave A Reply